Premi per a un projecte d’aprenentatge servei de l’Escola Font d’en Fargas

El projecte Junts de l’Escola Font d’en Fargas i la Fundació Els Tres Turons ha rebut el Premi Inclusió de la Discapacitat del Premi Aprenentatge Servei 2017.

Junts és un projecte d’aprenentatge servei entre infants o joves que està centrat en el treball col·laboratiu i promou la inserció de persones joves i adultes amb trastorns mentals, fomenta l’educació ambiental i evita la creació de prejudicis entre la població escolar.

La Fundació Els Tres Turons és una entitat d’iniciativa social i sense afany de lucre que atén persones joves i adultes amb dificultats greus de salut mental. Amb aquesta iniciativa els seus usuaris, a través de la metodologia d’aprenentatge servei, desenvolupen el rol d’experts amb l’alumnat i la comunitat educativa de l’escola treballant conjuntament en la millora de diversos espais de l’escola, on s’hi ha construït un jardí d’herbes aromàtiques, s’han traslladat els horts i s’ha plantat un roure, entre d’altres tasques. L’alumnat també ha desenvolupat activitats als entorns de la masia de Can Soler, al Parc de Collserola, dirigides per persones usuàries de la fundació, com ara tasques forestals com desbrossar, replantar oliveres i netejar el bosc.

El premi, recolzat per l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (ACIDH), ha reconegut aquest projecte que any rere any ha fet evolucionar el vincle entre l’escola i la Fundació Els Tres Turons.  El jurat ha destacat la vessant educativa i l’impacte social i comunitari del projecte i ha valorat que fomenta la inclusió de la discapacitat.

L’escola i la fundació recolliran el premi en la X Trobada Estatal d’Aprenentatge Servei que es celebra a l’Hospitalet de Llobregat el proper divendres 1 de desembre.

Més informació: Notícia al web de la Fundació Tres Turons

Leave a Comment