“De sis a sis: allò que no es veu”, un viatge a l’interior del MNAC

Fins al proper 7 d’octubre l’exposició “De sis a sis: allò que no es veu” ens mostra al Museu Nacional d’Art de Catalunya el projecte que l’artista Mariona Moncunill i 20 alumnes de l’Institut Juan Manuel Zafra han desenvolupat aquest curs 2017-2018 en el marc del programa Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts.Un programa impulsat per l’Institut de Cultura i el Consorci d’Educació, juntament amb l’Associació A Bao A Qu, que introdueix la creació contemporània a secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants.

El Museu ha estat el tema central del projecte que els alumnes de l’Institut Juan Manuel Zafra han concebut juntament amb Mariona Moncunill al llarg del curs. L’han visitat i l’han conegut a fons, descobrint els espais i professionals que hi treballen, i aquesta exposició ens acosta a la seva cara oculta, a partir d’un viatge en la seva nit i d’allò que aquesta ens permet observar i fer visible.

El projecte cristal·litza a través de tres intervencions realitzades entre les sis de la tarda i les sis del matí d’una nit d’abril: una acció performativa a la Sala Oval, el seguiment nocturn del personal de seguretat del Museu i l’observació dels sons de diversos espais un cop són tancats al públic.

Més informació:

Diari del procés de la residència de Mariona Moncunill a l’Institut Juan Manuel Zafra (enllaç)

Programa de mà de l’exposició (pdf)

L’exposició al web del MNAC (enllaç)