Un projecte d’ApS de l’Institut Montjuïc que promou l’alimentació sana i sostenible

L’Institut Montjuïc ha impulsat un projecte d’Aprenentatge i Servei, juntament amb l’ONG Desos Opció Solidària i el suport de l’Ajuntament de Barcelona, que promou l’alimentació sana, sostenible a nivell ambiental, econòmica i social.  El programa Connexió La Marina de Ràdio La Marina i La tarda de Barcelona de betevé 91.0 fm se n’han fet ressò.

El projecte es diu “Transformem el valor dels aliments. Innovació en el circuit alimentari ecològic” i s’ha desenvolupat dins de la matèria de Ciències Socials, Geografia i Història. El seu objectiu és conèixer com funciona l’agricultura ecològica, des de la planificació fins a la comercialització, i introduir les minves que es donen entre la producció i la comercialització alimentària dins del circuit de consum actual.

L’alumnat ha estat treballant en idees i eines per reduir el consum de menjar processat i fomentar el consum de menjar ecològic a la nostre societat. Amb el projecte ha desenvolupat jocs de rol sobre el malbaratament alimentari, recerques de xifres de totes les quantitats de menjar que es llança cada dia en els diferents establiments, visites al parc agrari del Baix Llobregat per saber com cultivar i aprendre l’ofici i els aliments.

El projecte va rebre el primer Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica de Catalunya en la seva primera edició de l’any passat.

Enllaç amb l’entrevista del Programa Connexió Marina (15 de maig de 2018)
Enllaç amb el programa de “La tarda de Barcelona” de betevé  (1 de juny de 2018)
Enllaç amb la informació del projecte al web de l’Institut Montjuïc