eTwinning project Retail Trade Across Europe

Durant el curs 2017-2018 alumnes de 2n curs del cicle formatiu de grau mitjà d’Activitats Comercials de l’Institut Joan Brossa han participat en el projecte eTwinning Retail Trade Across Europe juntament amb els centres associats I.I.S. N. Pellegrini, Sassari Italia; Lycée Professionnel Alexandre Bérard, d’Ambérieu En Bugey (Francia); Pärnumaa Kutsehariduskeskus, de Pärnu (Estonia); Lycée Agricole Viticole Bel Air, de Saint-Jean-d’Ardieres (França) i Ekonomska šola Ljubljana (de Ljubljana Eslovenia).

En el marc del projecte l’alumnat ha estat protagonista del procés d’ensenyament-aprenentatge, treballant i fent recerca a l’entorn de la seva ciutat i utilitzant l’anglés com a llengua de comunicació.

Els principals eixos de treball han estat la investigació i intercanvi d’informació sobre els països/regions socis: situació geogràfica, economia i indústria, tipus de negocis a la seva ciutat, opinions sobre marques, botigues, aparadors i marxandatge; descoberta del negoci comercial a cada ciutat i comparació amb les ciutats de les escoles associades; creació d’un mapa interactiu que situa les botigues emblemàtiques de la ciutat i ofereix informació sobre elles; sensibilització sobre temes transversals com sostenibilitat, seguretat a internet, etc.

Participar en un projecte eTwinning amb alumnes de formació professional comporta dificultats afegides pel fet d’haver de compaginar assistència a classe amb pràctiques en empresa, diferents calendaris i currículums amb els altres socis, etc. Però ens ha resultat de gran utilitat per a poder treballar i potenciar les competències transversals que formen part del currículum dels nostres alumnes, i posar a prova i avaluar els seus nivells de responsabilitat i autonomia, cooperació i treball en equip, resolució de conflictes, organització del treball, innovació i pensament crític i comunicació i empatia. S’ha intentat sempre que les tasques es fessin en equip i que els resultats es compartissin amb la resta de companys del propi centre i amb els dels altres centres associats, fomentant la reflexió i el debat sobre els diferents temes.
L’impacte més destacable és que, gràcies a la participació en aquest projecte i la bona entesa i col·laboració entre els diferents socis,  hem presentat una sol·licitud per a un projecte Erasmus + KA2 que confiem sigui aprovat i que ens permetrà continuar col·laborant amb els centres associats de forma molt més intensa.

Podeu trobar més informació sobre el projecte eTwinning al següent enllaç:
https://twinspace.etwinning.net/45520/home