Aprendre els uns dels altres

El nou curs ha començat i tothom va atabalat. I més que hi anirem a mesura que el curs avanci. No obstant això –els mestres i les mestres sempre ho hem fet–, traurem temps d’on sigui per assistir a algun curs o seminari, per llegir articles, llibres… i fins i tot per fer intercanvis internacionals!

Aquesta secció del butlletí està pensada per recollir aquestes experiències: tot allò que hem après i pot ser d’interès per a altres mestres i professors.

No es tracta de fer necessàriament grans articles. Síntesis breus, ressenyes o fins i tot referències poden donar sentit a aquesta secció que pretén aconseguir un profitós intercanvi d’aprenentatges.

I creiem que aquest intercanvi pot ser també força positiu, no tan sols pel que significa com a transvasament d’informació, d’aprenentatges, sinó també pel que té de complicitat entre gent que ens dediquem a la mateixa feina i, per tant, de ben segur, compartim moltes inquietuds, objectius i problemàtiques. Amb la millora del nostre coneixement, el nostre bagatge ens possibilitarà millorar la nostra feina d’educar el jovent i la canalla. I si en aquest constant esforç de millora hi contribueix el sentiment de responsabilitat compartida, aquest esforç esdevindrà més senzill i més gratificant.

Una secció, doncs, oberta a acollir tot allò que hem après, perquè plegats puguem aprendre els uns dels altres.

Consell de redacció