El CCCB busca sis instituts de secundària la ciutat per viatjar a Mart

El Centre de Cultura de Contemporània de Barcelona (CCCB) busca sis instituts de secundària de Barcelona per participar a Missió ALIA, un projecte educatiu que relaciona la divulgació científica i la creació literària. En aquest projecte l’alumnat es submergirà en alguns dels programes de recerca més destacats de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i, acompanyats dels científics que els lideren i d’una escriptora de ciència ficció, escriuran les seves pròpies «cròniques marcianes», que formaran part de la programació del CCCB.

Missió ALIA és un projecte transversal, que connecta coneixements i activa competències, i es desenvoluparà en paral·lel a l’exposició del CCCB Mart. El mirall vermell i, amb l’acompanyament del CCCB i de l’IEEC i la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell, portarà al planeta vermell, durant tres mesos, sis grups de 4rt d’ESO i 1er de Batxillerat.

A partir de les descobertes científiques sobre l’univers i l’exploració del planeta Mart, el projecte abordarà les contradiccions, les cruïlles i les paradoxes que planteja la nostra manera d’habitar la Terra.

Les candidatures es poden presentar fins al 19 de febrer

Els centres que hi estiguin interessats han d’enviar la vostra candidatura fins al proper 19 de febrer. Els instituts seleccionats rebran material de suport per a treballar un repte que se’ls haurà assignat, visitaran l’exposició del CCCB, coneixeran un projecte de recerca de l’IEEC a través d’un dels seus investigadors i tindran l’acompanyament d’una escriptora de ciència ficció. Els relats resultants formaran part d’un podcast que revisitarà el clàssic de Ray Bradbury “Cròniques marcianes” i es presentarà aquest estiu al CCCB.

Trobareu tota la informació a la pàgina web del CCCB (enllaç)