Trobada entre alumnes de l’institut La Guineueta i alumnes d’instituts de Múrcia i Cadis

Es preveu que els alumnes de la Guineueta visitin els instituts de Múrcia i Cadis aquest curs 2011-2012.

La Guineueta va acollir seixanta alumnes d’instituts de Múrcia i Cadis del 31 de març al 4 d’abril de 2011, en el marc del programa ARCE.

Aquest programa dóna suport a l’establiment d’agrupacions, xarxes de centres i institucions educatives de diferents comunitats autònomes, per poder impulsar així el desenvolupament de projectes comuns de cooperació territorial. És una de les millors maneres d’establir una xarxa intercomunitària, per tal d’elaborar experiències comunes dins l’aula.

Seixanta alumnes de 2n d’ESO de tres instituts de Múrcia i Cadis, acompanyats dels respectius directors i professors, van compartir amb el grup de 2n A de l’institut La Guineueta diverses activitats i sortides durant el cap de setmana.

Tot el grup del Arce a la façana de la Seu de Nou Barris
Tot el grup del Arce a la façana de la Seu de Nou Barris

El primer dia es van dur a terme diverses dinàmiques de grup, esportives i lúdiques de coneixement mutu, i després es van presentar els diversos treballs (presentacions en Power Point, votació del logo del projecte, actuacions musicals, etc.) que s’havien preparat per a aquesta trobada, nucli d’aquest projecte. Com a acte institucional, la regidora del districte els va rebre al Saló de Plens de la seu del Districte de Nou Barris.

La resta del cap de setmana es van fer visites a la ciutat i fora de la ciutat, en les quals diversos alumnes de l’institut La Guineueta van fer d’amfitrions i acompanyats.

Un programa d’aquestes dimensions no es podria desenvolupar sense la implicació del director, del cap d’estudis i de la resta del professorat de l’Institut, als quals hem d’agrair la seva col·laboració en el bon desenvolupament de la trobada.

Robert Benito, professor de música i coordinador del projecte
Institut La Guineueta