Cohesió i festes nadalenques a La Pau

Des de fa més de vint-i-cinc anys, el Centre de Formació de Persones Adultes La Pau fa una festa per celebrar el dia de Nadal, la cloenda del trimestre i el comiat de l’any.

Per a l’escola aquesta festa té, sobretot, un gran valor com a festa tradicional, i no tant com a festa religiosa, perquè quan es tracta d’una comunitat de persones cal respectar la llibertat individual.

Aquesta celebració serveix perquè tota l’escola participi en els preparatius: fer el pessebre, escriure missatges en petits tions, pintar murals, fer una revista, preparar la postal de Nadal, cantar nadales, recitar poemes i preparar un petit pica-pica de torrons, galetes i xocolata. Tot plegat contribueix a una major cohesió social i a l’ús del català com a llengua vehicular de comunicació entre l’alumnat de totes les procedències.

Les activitats estan pensades perquè hi puguin col·laborar el màxim nombre d’alumnes possible: escriuen, canten, dibuixen, fan manualitats, aprenen a recitar, etc.

Hi estem molt il·lusionats perquè aquesta festa fa que ens relacionem tots: els alumnes, que tenen de 16 a 90 anys, i tot el personal que treballem a l’escola. És un espai de convivència on les persones que han vingut de lluny se senten molt acollides i integrades. Ells i elles ens aporten les seves idees i tradicions, molt enriquidores, que fan un TOT sumades a les nostres.

Mariona Saenz
Centre de Formació de Persones Adultes La Pau