Estrenem nou web i nova etapa!

Com passa el temps! Recordo quan jo vaig començar a treballar a l’escola, no hi havia ni ordinadors, ni pissarres digitals, ni tan sols hi havia fotocopiadores. Encara recordo aquells clixés fets a mà amb paper carbó.

Però el temps passa i els mestres hem hagut de reciclar-nos. En poc més de 25 anys hem après a fer servir aquesta mena d’artefactes misteriosos com són els ordinadors, les fotocopiadores, les pissarres digitals, els pen-drive , els diferents programes informàtics de gestió: Winpri, Saga, Anual, Indicadors de centre … i educatius: Clics , edu 365, Paint, KidPix, etc. I el més curiós és que ho hem fet! Hem sobreviscut.

Ara ha sorgit una altra necessitat important: tots els centres, d’acord amb l’evolució de la societat, han de tenir una pàgina web.
També recordo la primera vegada que vaig fer un curset de llenguatge HTML. Ufff! Després, una persona del Centre de Recursos de Sant Martí ens va ajudar a fer una pàgina web utilitzant el redactor del Netscape. Tot un èxit!. Teníem web, amb només tres pàgines, però web.

Els temps passen i anys després varem començar un altra web amb el Dreamweaver , aquesta tenia més pàgines però… calia fer un curset per fer servir el programa (era bastant complicat) i dedicar moltes hores a actualitzar-la.

Fa uns mesos vàrem veure la necessitat de fer un canvi. Calia una nova pàgina web, senzilla, fàcil de llegir i d’actualitzar, que tothom entengués i el què és més important, gratuïta.
La cosa era complicada i ens vam dirigir al Consorci d’Educació de Barcelona per demanar consell.

Així doncs, els mestres i l’AFA (especialment la Sra Ana Moreno que va fer el disseny de la portada) vam sol·licitar una reunió amb el gabinet de Gerència del Consorci d’Educació.
I allí ens vam trobar a la Sra “SANTA” Maria Plana, que amb paciència (Molta, molta paciència) i abnegació ens va suggerir fer servir el Google Sites. Així doncs, amb la seva inestimable ajuda i la nostra voluntat, avui podem dir que estrenem nova pàgina web. De moment és senzilla, amb poques pàgines, però creiem que digne, fàcil de llegir de mantenir i gratuïta.

pantalla web poblenou

La nostra escola participa en el projecte Escoles Tàndem de l’ Obra Social Catalunya Caixa conjuntament amb l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), que vincula dos centres docents on la música és l’eix transversal de tot l’ ensenyament d’Infantil i de Primària. Aquest projecte ha començat aquest curs amb la formació del professorat, i la cooperació entre professors i alumnes de l’ESMUC i mestres i alumnes de l’escola. Això implicarà un augment de l’horari de música del nostre alumnat. Seguiran aprenent com fins ara però amb la diferència que la música impregnarà totes les àrees del coneixement. Escoltarem més música,cantarem més cançons,compartirem coneixements musicals. Podrem gaudir més mentre aprenem.

A partir d’aquest projecte, i una vegada tenim la nova pàgina web, els mestres de l’escola ens hem plantejat anar més enllà i que, ara que ja dominem el web i controlem tots els canvis tecnològics (més o menys), podríem fer participar les famílies d’una manera divertida a través d’un bloc de l’escola.

Així neix el “Tastet de Música”. Consisteix en posar música al matí a l’entrada dels nens i nenes i, alhora, fer una sèrie de preguntes a través del bloc sobre aquesta musica.

Qui no ha plorat sentint una musica determinada? Qui no ha sentit alegria, enyorança escoltant determinades cançons?. La música acompanya les nostres vides. Volem viure la música, fer-la servir per motivar els nens i les nenes, per treballar totes les matèries i a la vegada aconseguir la participació de les famílies.

Magda Garcia Rius
Directora de l’Escola Poblenou