El PQPI d’Indústries Càrniques de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, a TV2

«Segons com, una cosa pràctica, com ara preparar-te ja per treballar, et motiva més. I més amb la idea que si fas bé això, te’n vas a treballar», diu el Javier, un dels 32 alumnes que cursen el PQPI (programa de qualificació professional inicial) d’Indústries Càrniques a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona.

El Javier, els seus companys d’aula i les seves professores del PQPI, Dolors Espuña (tutora) i Núria Folch, van aparèixer el 25 de gener al programa de TV2 «Para todos TV», que s’emet de dilluns a divendres a les 12 i a les 19 h. El programa estava dedicat al fracàs escolar a l’Estat espanyol, on el percentatge de joves que abandonen els seus estudis abans d’acabar l’ESO  supera el 30 %, xifra que està molt per sobre de la mitjana europea.

Per tractar aquest tema, el programa va voler aprofundir en quines en són les raons i quines són les alternatives que tenen els nois i noies que acaben l’ESO sense haver obtingut el graduat escolar. El PQPI d’Indústries Càrniques de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, que s’imparteix al centre des de fa set anys, va ser el protagonista d’un reportatge que mostrava aquesta via com a alternativa d’estudis als nois i noies que no han acabat l’ESO, i que els permet aconseguir una qualificació professional per accedir al món laboral.

Podeu veure el reportatge en línia al web de la televisió a la carta de RTVE. Si el voleu visionar, el podeu trobar a l’enllaç següent, entre els minuts 44 i 50 del programa, aproximadament.

pqpi_carniques_escola_hoteleria