El barri de les paraules

residències perico3Tant ficar-me amb els poders públics, ja és hora que en digui alguna cosa bona. Aquí ho teniu. Fa un any em van proposar de col·laborar amb el programa En Residència, una iniciativa de l’lnstitut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, ideada  i (meravellosament) gestionada pel col·lectiu  A Bao A Qu (tal com sona…), consistent a treballar amb alumnes d’algun institut en l’elaboració d’un projecte artístic. Així és com gairebé tots els dimarts, des de !’octubre, m’he passat un parell d’hores amb joves de 4t d’ESO de I’IES Salvat Papasseit de la Barceloneta, capbussant-nos en la vida breu i agitada del poeta del seu barri, en la seva obra fresca i magnífica, i en el que significa il·lustrar les paraules d’algú. Amb motiu de l’última Setmana de la Poesia, la Virreina ens va convidar a instal·lar al seu atri El  Barri de les Paraules un collage d’imatges, meves i dels alumnes, de citacions del poeta -en català, però també amb grafia ciríl·lica i àrab.  En la mesura, considerable, que l’obra  no és meva, sinó del grup, en el qual incloc el poeta, puc dir que és esplèndida. No només per l’efecte final, i el gust que dóna veure volar les nostres imatges amb les paraules de Salvat, sinó perquè és una empremta fidel del que val: uns mesos de treball junts, en els quals hem après i crescut junts.

Gràcies Astrid, Ester, Claritza, Catherine, lman, Sandi, Alí, Helen, Alex, Jonathan,  Nikita, Kevin, Luis, Selena, Uzman, Huber i Ronaldo.

residències perico1

Aquest article va ser publicat pel seu autor al diari La Vanguardia el 22/05/13

Enllaç amb el diari del procés de la residència de Perico Pastor a l’Institut Joan Salvat Papasseit