L’Institut Anna Gironella de Mundet, en la final mundial de la VEX-U Robotics Competition

Set alumnes de l’Institut Anna Gironella de Mundet participen aquesta setmana en la final de la competició de robòtica mundial VEX-U World a Louisville, Kentucky (EEUU), després d’haver guanyat la fase estatal que es va celebrar a Girona el passat 28 de febrer.

La VEX Robotics Competition és una competició de robòtica internacional que planteja, per equips, un desafiament d’enginyeria en tres categories: la categoria VEX IQ (primària i ESO, 8-14 anys) VEX Robotics (secundària i batxillerat, de 12 a 18 anys) i VEX U (universitat i FP superior, de 18 a 23 anys). L’alumnat que hi participa, per equips, dissenya i construeix un robot per competir en aquest torneig que s’ha d’enfrontar als dels altres equips. Els robots han d’aconseguir la major quantitat de punts possibles a través de diferents proves en les quals han de col·locar el màxim de pilotes que es troben en diferents posicions i alçades de diferents tamanys en unes zones concretes.

L’equip Arlo de robòtica de competició de l’Institut Anna Gironella de Mundet que participa aquesta setmana -entre el 25 i el 28 d’abril-  en la final de la VEX-U World de Kentucky està format per set alumnes del primer curs del grau superior d’Automatizació i Robòtica industrial d’aquest centre.

Aquests estudiants han dedicat esforç i temps a construir un robot capaç de superar la prova que es presentava enguany en la competició VEX In the Zone en la categoria VEX-U i va passar a la final mundial de Kentucky després de guanyar la final estatal d’aquest torneig que es va celebrar a Girona el passat 28 de febrer. A més de convertir-se en campió estatal, l’equip va guanyar també el primer premi en la competició de Skills, que els ha situat en el lloc 16 mundial en Skills.

Aquesta setmana,  l’equip ha pogut viatjar a la final de Kentucky amb el suport i el patrocini d’una desena d’empreses i fundacions, la creació d’un compte en la plataforma de crowdfunding Goteo  i una subvenció de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital destinada a cobrir part de les seves despeses del viatge, estada i inscripció a la final juntament amb les de dos equips més de la resta de Catalunya.

La final es celebra a l’Expo Kentucky Center de Louisville, un recinte amb 7 pavellons on es desenvolupen les diferents competicions, i hi participen més de 1.200 equips de tot el món.

 

La tercera final de l’Institut Anna Gironella de Mundet

Aquesta és la tercera final del mundial de la competició VEX en la qual hi participa un equip d’alumnes de l’Institut Anna Gironella de Mundet, que ja ho van fer el 2015 i el 2016. De fet, en les darreres cinc edicions de la competició hi ha participat més de 80 alumnes i 10 professors, amb el patrocini de més de 40 empreses. Els diferents equips de l’institut s’han convertit tres vegades en campions estatals i en excel·lència (2015, 2016 i 2018) en la categoria VEX-U, han estat guanyadors d’un Campionat en Skills Nacional (2018) i han obtingut un premi de la Fundació Educabot (2016).

Més informació

Es pot seguir la participació de l’equip en el Mundial a través del blog
http://agmundet.es/blogs/USA_2018/2018/04/22/llegada-a-nueva-york

Enllaç amb el compte en la plataforma de crowdfunding Goteo que l’equip va crear per  pagar el seu viatge i estada al mundial VEX-U World a Kentucky (EEUU). www.goteo.org/project/final-mundial-vex-u-robotics-competition Encara s’hi pot participar

Entrevista als set alumnes del grau superior d’Automatizació i Robòtica industrial que formen part de l’equip https://escueladelamemoria.com/entrevista-a-mis-alumnos-de-vex