Classe magistral sobre física de partícules per a professores i alumnes de batxillerat

Per celebrar el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, la Biennal Ciutat i Ciència proposa una classe magistral de física de partícules el dia 11 de febrer a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats a les alumnes i professores de batxillerat de ciències i/o tecnologia amb ganes d’endinsar-se en aquest món.

L’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE) les convida a participar a una jornada dedicada a conèixer més a fons el món de la física de partícules i a celebrar les contribucions de moltes dones a la física. S’hi pot anar en parelles o grups de tres, amb un portàtil per grup i passar el dia treballant com ho fan els investigadors al CERN.

La jornada tindrà tres parts:

  • A la primera es podrà conèixer com es treballa a l’experiment ATLAS de l’LHC. Què volem trobar? Quins experiments fem?
  • A la segona es treballarà amb dades reals de l’experiment ATLAS a l’LHC per tal de redescobrir plegats el bosó Z, el bosó el Higgs i altres partícules. Aprendreu com es descobreixen i s’estudien les partícules subatòmiques.
  • A la tercera es connectarà amb el CERN i amb altres grups d’estudiants per videoconferència per tal de compartir els nostres descobriments amb els seus i saber si han arribat a les mateixes conclusions.

Destinataris: Alumnat i professorat de batxillerat de ciències i/o tecnologia amb ganes d’endinsar-se en el món de la física de partícules.

Horari:  El dia 11 de febrer de 2019 entre les 10.00 h del matí i les 17. 00 h de la tarda a la fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona

Inscripcions: Fins l’1 de febrer en aquest enllaç

Més informació: Web de l’International Day of Women & Girls in Science