Març’10

Aquest és el cinquè número de Fer Escola a Barcelona. Un petit aniversari. També un bon moment per fer les primeres valoracions. Fins ara, en els quatre números editats, el blog ha rebut pràcticament 9000 visites. Tenint present que cada número s’envia a unes 13.000 persones, el resultat és relativament fluix. Som conscients de l’elevat número de publicacions i informacions que en molts casos saturen els correus de totes i tots vosaltres, i que sovint, per motius diversos, part d’aquests correus no arriben al seu destinatari.

En tot cas, entre la gent que rep i visita el blog, la resposta és positiva; progressivament augmenten les col·laboracions i creix també la quantitat i qualitat de les propostes que ens arriben. Fetes aquestes consideracions, el nostre objectiu a mig termini és aconseguir augmentar el número de visites i també el grau de participació.

En aquest sentit creiem fonamental treballar en la difusió del bloc. Un objectiu que hauríem de compartir entre tots els que tinguem interès que aquesta eina de comunicació entre docents de la ciutat de Barcelona arribi al major número de persones. Dèiem que el número de col·laboracions i propostes poc a poc va augmentant. En aquest sentit, des del mes de gener hem incorporat dues noves seccions: Estampes psicopedagògiques – articles de l’inspector i escriptor Jordi Font, amb el seu característic estil irònic i provocador – i Efemèrides, la puntual col·laboració de Mariona Rivalta que ens convida a reviure i reflexionar sobre fets històrics relacionats amb l’educació i la ciutat.

Creiem important fer aquestes breus ullades al nostre passat immediat; sovint ens serveixen per entendre millor el present. Un dels temes que tractem en aquest número és el de la formació d’adults. I ho fem de la mà d’una mestra històrica, la Raimunda Pàmpols. Ella ens parla de les seves vivències, dels seus records de les primeres aules de formació d’adults, que han evolucionat tant respecte de les actuals, un tema que sens dubte mereixerà ser tractat de nou en el nostre blog a partir de les seves perspectives de futur.

Fer Escola a Barcelona, passat, present i futur de l’educació a la ciutat a través de les vostres opinions, dels vostres consells, de les vostres propostes; el petit aniversari d’un projecte per aprendre els uns dels altres que, número rere número, s’ha d’anar fent una realitat cada cop més estesa, més arrelada.