Escoles d’altres mons: fotografia i literatura, un projecte educatiu

Kim Manresa mostra al Museu Marítim prop de vuitanta fotografies en blanc i negre que reflecteixen diferents formes de viure l’educació a trenta països del món.

En el marc d’aquest projecte educatiu, que pren la forma d’exposició fotogràfica en mans d’un dels fotògrafs de més renom internacional, les imatges de mestres i alumnes d’arreu conviden a reflexionar sobre el dret a l’educació i les desigualtats socials.

Aquestes reflexions ens porten a valorar les possibilitats socials i educatives de què gaudim en el primer món, però alhora també posen de manifest la necessitat que l’educació sigui una prioritat de les administracions públiques i dels organismes internacionals, per tal que tothom —infants, joves i persones adultes— pugui gaudir del dret a l’educació. I aquesta educació ha de poder desenvolupar tot el seu potencial de transformació, perquè puguem viure en un món més just i solidari.

Barcelona, del 22 de setembre al 31 de desembre de 2010
Museu Marítim de Barcelona (MMB)
Av. de les Drassanes, s/n. 08001 Barcelona
Inauguració: dimecres 22 de setembre, a les 19 h

Gratuït:
Cada diumenge (a partir de les 15 h)
Menors de 7 anys, amb carnet Super3 (acompanyats)
Membres de l’ICOM
Membres de l’Associació de Museòlegs de Catalunya
Membres de l’Associació Amics del Museu
24 de setembre (la Mercè)