Nosaltres i els Drets Humans. Exposició fotogràfica

Del 2 al 15 de març de 2011
Sala d’exposicions Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra
Organitza: Escola Baró de Viver

exposicio_fotografica

Aquesta exposició de fotografia és fruit dels pensaments, reflexions i sentiments que vam viure els nens, nenes i mestres de l’escola, el curs 2009-2010, al voltant dels Drets Fonamentals que tenim les persones d’arreu del món.

Una vegada vam conèixer la Declaració Universal dels Drets Humans, cada classe va aprofundir en el significat d’un d’ells:

P3- Dret a viure en pau
P4- Dret a tenir una família
P5- Dret a tenir un metge
1r- Dret a anar a l’escola
2n- Dret a tenir una casa on viure
3r- Dret a tenir una feina digna
4t- Dret a circular lliurement pel món
5è- Dret a decidir i a votar
6è- Dret a pensar lliurement

Quan vam entendre què volia dir cadascun d’aquests drets i, després de conèixer la difícil realitat d’algunes persones de diferents països, varem decidir fer un taller de fotografia per expressar la importància de vetllar pels Drets Humans en la nostra vida.

És per això, que ens vam posar a pensar i a decidir com podíem expressar, amb el nostre cos i a través de la fotografia, la importància de respectar i respectarnos, així com de denunciar el patiment que viuen moltes persones que no gaudeixen d’aquests drets fonamentals.
Nenes, nens, mestres i famílies, pensem que formen part del món en el que vivim i per això és molt important conèixer-lo, per a ser crítics i intentar construir entre totes i tots un món millor, un món més just on viure plegats.

“Som els nens i nenes del futur:
Coneixem el món i lluitem per a canviar-lo”

Esperem que us faci pensar i sentir tant com a nosaltres!

Escola Baró de Viver