Creus necessari que els docents siguin considerats autoritat pública?

El Govern vol donar autoritat pública als docents. En aquest sentit, enviarà un projecte de llei al Parlament per ampliar la Llei d’educació de Catalunya (LEC) perquè tots els docents siguin considerats autoritat pública i igualar-los en condició a la que fins ara tenien els directors d’escola.

Es considera que el respecte, la seriositat, l’exigència, l’esforç i la convivència entre el professorat, l’alumnat i les famílies s’han vist malmesos els últims temps. En són una prova les agressions patides per alguns professors per part de familiars d’alumnes de tres centres públics diferents a Catalunya.

Atemptar contra l’autoritat té unes conseqüències més greus que atemptar contra un mestre. La iniciativa s’ha convertit en una prioritat per a un Govern que persegueix també una educació de qualitat i, al mateix temps, vol protegir i legitimar el seu professorat.

Ara Mestres
Irene Rigau convertirà els mestres en autoritats públiques per protegir-los contra les agressions. (13/10/2011)

El Punt – Avui
El PP aprova en solitari la llei d’autoritat del professorat. (25/11/2010)
Consideraran els mestres “autoritat pública”. (14/10/11)

El Mundo
La Catalunya que dibujará Mas. (29/11/2010)

EFE (Agència de Notícies)
El Govern reconeixerà com a autoritat pública tots els professors. (13/10/2011)

La Razón (Múrcia)
Los maestros gozarán de más protección jurídica en 2012. (8/10/2011)

La Vanguardia
El Govern canviarà la llei perquè tots els docents siguin autoritat pública. (13/10/2011)