Finalistes al concurs Food4U amb l’original vídeo Newton’s Secret

La creativitat i el treball en equip d’un grup de joves del IE Costa i Llobera reconeguts a Europa.

Food4U és una campanya que es du a terme des del Ministerio delle Politiche Agricole, Alimentari e Forestali d’Itàlia i s’adreça a joves estudiants europeus amb la finalitat de promoure hàbits alimentaris correctes i saludables.

Per engrescar tot aquest jovent, l’organització obre un concurs en què s’ha de presentar un espot televisiu on es mostri la importància d’aquest estil de vida, afegint-hi un backstage video que reflecteixi la feina que hi ha al darrere i l’ambient de treball dels participants.

FOOD4U Team: Rafa Benlliure, Eloi Bigas, Gerónimo Farrés, Anna Martí, Clea Parcerisas, Laura Pulido, Marcos Sauquet
FOOD4U Team: Rafa Benlliure, Eloi Bigas, Gerónimo Farrés, Anna Martí, Clea Parcerisas, Laura Pulido, Marcos Sauquet

Un grup d’alumnes de l’IES Costa i Llobera de primer de batxillerat, als quals se’ls aplica un pla individual condicionat al seu elevat nivell i rendiment en l’assignatura de llengua anglesa, van accedir a participar en aquest concurs. I d’aquesta manera va començar tot.

El projecte plantejava molts reptes, i tant el bon treball en equip com la bona predisposició i implicació dels seus membres van ser els factors clau per al bon desenvolupament de tota la tasca.

El primer pas va ser llegir-nos tota la documentació i determinar tot allò que el concurs demanava. A banda dels vídeos, també s’havia de presentar un storyboard chart amb tot tipus de detalls; il·lustracions de les diverses escenes, juntament amb les anotacions sobre el procés de filmació, hora, attrezzo, posició de la càmera, etc., un production notebook, els vídeos i la còpia mestra de tot allò editat.

Tot això ja havia quedat clar. Només ens quedava el més complicat: posar-nos d’acord amb allò que volíem explicar. Per fer-ho, ens va semblar una bona idea mirar-nos els vídeos finalistes de convocatòries anteriors; d’una banda, per trobar exemples del format que havíem de presentar i, d’altra banda, per tal de no repetir una mateixa idea. El fet de veure l’enginyós vídeo de l’IES Maragall entre els finalistes de l’any passat ens va encoratjar a fer una bona feina.

Després de la pluja d’idees i sospesar diverses possibilitats, ens vam decidir per explicar com és d’important tenir una dieta saludable reescrivint aquell moment romàntic que la història narra de Newton, quan va descobrir la llei de la gravetat gràcies a la poma que li va caure al cap. Newton, pensem, devia descobrir aquesta llei universal no sols pel cop de la fruita al cap sinó pel fet que se la va menjar. I aquest és el seu secret: les propietats de la fruita van desencadenar una reacció de vitalitat tan enèrgica en les seves neurones que va poder resoldre ràpidament el problema amb el qual estava capficat. El vídeo tanca amb una frase que diu: «Eat healthy, make it your first law».

VIDEO SPOT: Newton’s Secret

Sols el fet d’idear aquesta història i fer-ne la petita pel·lícula ja va ser molt motivador tant per als alumnes com per al professor. L’anglès es va utilitzar com un recurs més dins del projecte, ja que tant els documents que havíem de llegir com els que s’havien que redactar tenien l’anglès com a llengua vehicular.

L’enviament de tot el material que calia per participar en el concurs va fer que estiguéssim pendents del web oficial fins a l’agost, quan es van publicar els vídeos finalistes. I quina sorpresa i quina alegria vam tenir en veure’ns en aquesta llista!
Estem molt orgullosos de la feina que hem fet. Ara sols ens queda creuar els dits perquè l’organització ens porti cap a Itàlia per a la cerimònia del lliurament de premis.

BACKSTAGE VIDEO

Rafa Benlliure
IES Costa i Llobera