Dels Encants a Estelí, un projecte per apropar Catalunya i Nicaragua

Us recomanem veure el vídeo d’aquest article

Ja em torneu a tenir aquí. Sóc l’Agnès Barba, directora de l’Escola dels Encants. Uns mesos enrere us explicava que estava a punt de marxar cap a Nicaragua per desenvolupar un projecte educatiu i solidari amb un grup de mestres de 16 preescolars de la ciutat d’Estelí. Educació per al desenvolupament internacional és un projecte de cooperació de la Fundació Autònoma Solidària, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Facultad Regional Multidisciplinaria d’Estelí i l’Escola dels Encants.

Es tracta d’una intervenció formativa i solidària per fomentar la innovació educativa dels preescolars de la ciutat facilitant l’organització de les aules en escenaris o ambients d’aprenentatge i aportant recursos per implementar-les.

P1150994def

Ha resultat un projecte interessantíssim tant per a qui l’ha viscut a Nicaragua com per als qui l’han viscut a Barcelona. El treball amb les mestres i les educadores d’Estelí ha estat ric en aprenentatges, emotiu per les relacions, complex per la diversitat, i molt, molt positiu per a tothom. El desenvolupament del projecte, que de manera paral·lela s’ha dut a terme a l’escola dels Encants amb les mestres i els infants de 4 i 5 anys, ha estat interessantíssim. Ells han fet seu el neguit, els dubtes, la recerca i la satisfacció de viure i compartir noves experiències amb realitats molt allunyades de la nostra, i alhora han construït d’una manera activa uns significats fins ara nous per a ells, però que avui ja formen part de la seva vida.

En aquest vídeo podreu descobrir el que ha representat aquest projecte per a la comunitat de l’Escola dels Encants, per a les mestres i les educadores d’Estelí i per a mi.

Espero que us sembli força interessant!!!

Agnès Barba
Directora de l’Escola dels Encants