RACC Educa

Un entorn virtual per entendre quins són els aspectes més importants de la mobilitat.

racc educcaEl RACC té com a objectiu millorar les condicions de mobilitat de tota la societat i sensibilitzar els més petits i els joves com a vianants, viatgers i conductors. Per aconseguir aquest objectiu, fa anys que organitza activitats en diferents camps d’actuació, entre els quals hi ha el de l’educació i la formació. Ara, amb la col·laboració del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, presenta l’espai ludicoeducatiu RACC Educa. Aquest entorn s’ha desenvolupat per oferir una alternativa innovadora a les iniciatives existents sobre educació per a la mobilitat.

RACC Educa és un entorn virtual per entendre quins són els aspectes més importants de la mobilitat. A través d’activitats lúdiques, els usuarisi usuàries seran els protagonistes dels seus desplaçaments, i alhora podran formar part d’una comunitat virtual i compartir els jocs amb la xarxa d’amistats.

Consta de tres escenaris adaptats a estudiants de segon i tercer cicle de primària i d’ESO, i que es presenta en forma d’aventura gràfica en la qual l’usuari/ària pot anar participant en diferents jocs, tot augmentant la seva puntuació i la del seu grup.

El material està totalment dissenyat i desenvolupat perquè es pugui treballar tant a l’escola —en la matèria d’educació per a la ciutadania o en les tutories, mitjançant les pissarres digitals—, com a casa en l’àmbit familiar. Tant a l’escola com a casa, es pot treballar en grup o individualment. Cada activitat és acompanyada d’una guia didàctica per a docents o per a mares i pares, per tal d’orientar-los en el seu ús i també per oferir activitats alternatives. Així doncs, amb aquesta iniciativa volem continuar la nostra tasca en l’educació per a la mobilitat basada en els valors i en l’aprenentatge d’hàbits de civisme i convivència dins l’àmbit de la mobilitat i el medi ambient.

1 comentari a “RACC Educa”

  1. Crec que el RACC no ha de ser un referent de mobilitat ja que va ser una de les armes pol-itiques que es van emprar per ridiculitzar una mesura tan encertada com va representar els 80 km/h, ja que va disminuir la sinestralitat a les carreteres i autopistes a l’entorn de Barcelona així com la contaminació. El RACC ha perdut tota credibilitat al estar al servei d’una política partidista que beneficia als grans grups de pressió de Catalunya ( Avertis ente d’altres) o en realitat el RACC és un dels lobbys catalans.

Deixa un comentari

Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l\'experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d\'interès. Més informació | Acceptar