Recreant el parc de l’espai natural de Guilleries-Savassona

El nou centre d’informació del parc de l’espai natural de les Guilleries-Savassona, al centre cívic de Tavèrnoles, tindrà exposades de forma permanent les maquetes que han creat un grup d’alumnes del cicle formatiu de grau superior d’Urbanisme i Topografia de l’Escola del Treball.

L’alumnat ha estat treballant en les maquetes aquest curs 2012-2013 en el marc d’un treball de recerca de dues assignatures del cicle formatiu, dirigits pels seus professors Jaume Huguet i Josep Pozo. L’experiència li ha permès desenvolupar feines relacionades directament amb el currículum del seu cicle des de la seva vessant més pràctica i s’ha convertit en un dels seus primers treballs professionals.

En total, l’alumnat ha elaborat set maquetes diferents del parc: una de general de l’espai natural de Guilleries-Savassona, una de la presa del pantà de Sau, una altra de l’ermita i del turó de Sant Feliuet de Savassona, dels cingles de Tavertet, del pont de Malafogassa i dues més fora de l’àmbit de l’espai protegit dins de l’entorn del monestir de Sant Pere de Casserres.

Professorat i alumnat van escollir el parc de l’espai natural de les Guilleries-Savassona per fer el seu projecte per la seva gran diversitat d’elements, com l’aigua, els diferents tipus de vegetació que té i el treball de corbes de nivell, que els hi ha aportat una gran riquesa de textures, recobriments i de materials utilitzats en les maquetes.

Prèviament a la seva ubicació definitiva al nou centre d’informació del parc, al centre cívic de Tavèrnoles, les maquetes van estar exposades del 2 d’abril fins el 17 de maig al vestíbul de l’Escola del Treball.

Aquest vídeo de la Xarxa de Parcs de la Diputació explica com ha anat el projecte: