Enhorabona a la 1a promoció del curs de PQPI en activitats agropecuàries

Poder oferir noves oportunitats i alternatives als joves amb dificultats i amb un risc potencial d’exclusió és una responsabilitat social i un motiu de satisfacció professional.

El 13 de juny de 2014 vam celebrar La Festa, la nostra festa. Com cada any, i ja en fa 36, aquesta activitat és un motiu perquè antics professionals, amics i familiars es puguin trobar de nou. La passejada pels diferents espais permet aquest retrobament, tot gaudint dels arranjaments que els diferents grups d’alumnes han fet al jardí, en una tarda gairebé sempre solejada i agradable.
Aquest any, però, ha estat una mica més especial ja que ha acabat la primera promoció d’alumnat —10 nois i noies— que han cursat el PAQPI d’auxiliar en activitats agropecuàries (horticultura). L’escola ha ampliat tant el nombre de places com l’oferta formativa.

Vam començar al setembre amb la terra erma, un espai buit que havia de produir. I acabem el curs amb dues extensions d’hort, un túnel de cultiu i una vinya a ple rendiment, amb totes les instal·lacions pròpies finalitzades. Així mateix, hem obtingut l’acreditació per a la venda de proximitat, directa i en circuit curt, i ja hem començat la distribució dels productes obtinguts. A més, l’alumnat ha pogut obtenir el certificat de manipulador d’aliments, i a hores d’ara ja hi ha tres noies que treballen.

Tot això ha estat possible gràcies a la feina feta per l’equip del professorat. No és fàcil iniciar una nova formació i incrementar el nombre d’alumnes sense la complicitat i la il·lusió del claustre. En moments en què sembla que les portes es van tancant, sobretot per a la població amb dificultats i amb un risc potencial d’exclusió, poder oferir noves oportunitats i alternatives que permetin a aquests joves seguir formant-se és per a nosaltres una responsabilitat social i un motiu de satisfacció professional.

El curs vinent seguim!