Exploradors del temps

Com ha canviat tot, com hem canviat nosaltres mateixos… Mireu el vídeo, és fantàstic!

Durant aquest curs els nens i nenes de tercer hem estat investigant com el temps ha fet canviar les coses, en concret el nostre barri, la nostra escola… i, en definitiva, com hem canviat nosaltres mateixos.

Les nostres famílies ens van ajudar a muntar una màquina del temps que contenia moltes coses del passat de cadascú. Que emocionant va ser retrobar xumets, biberons, pitets i robeta de quan érem bebès!

exploradors_deltempsLa nostra escola la van construir fa molt poc temps, però, investigant el barri, demanant a persones del carrer i consultant documents de l’arxiu del Poblenou, vam descobrir que l’escola tenia un passat ric i sorprenent. El barri del Poblenou amaga sorpreses a cada racó i el passat esdevé de nou present.

En molts moments ens vam entusiasmar, per exemple quan va venir la televisió i ens va gravar; tots érem actors i actrius! També quan vam explicar el projecte a les nostres famílies, a l’escola i a la Fundació Tàpies. Totes aquestes experiències ens van fer sentir uns veritables artistes.

Però quan ens ho vam passar bé de debò va ser quan vam exposar el projecte per la rambla del Poblenou amb un dispositiu mòbil en forma de carro. Explicàvem el projecte a la gent del carrer i fèiem participar tothom qui s’hi acostava amb cara de no entendre res!

No podíem ni imaginar que la història i els arxius poguessin ser tan interessants i divertits. Hem comprovat que cadascun de nosaltres, les nostres vides, formem part d’una família, d’una escola, d’un barri…, que tot està en continu moviment i que cadascú de nosaltres en som una part important.

Consulteu aquest l’enllaç. O aquest altre reportatge de RTVE.

Si voleu més informació, podeu mirar aquest vídeo: