Creieu que és necessària una autorització dels pares per no assistir a classe per fer vaga?

El Tribunal Suprem confirma la nul·litat d’un decret educatiu de la Generalitat Valenciana que imposava autorització prèvia a partir de tercer de l’ESO.

Segons la ACN, La sala tercera del Tribunal Suprem va confirmat aquest dilluns la nul·litat d’un decret educatiu de la Generalitat Valenciana de l’any 2008 que establia que els alumnes que volguessin deixar d’anar a classe per participar en protestes requerien d’autorització paterna en el cas dels menors d’edat per decidir de manera col·lectiva si volien o no participar. El Suprem confirma així el recurs al TSJ valencià de la confederació d’associacions de pares i mares d’alumnes, Gonzalo Anaya, contra aquest decret. La decisió, comunicada aquest dilluns, rebutja un recurs al Suprem del govern valencià i permet que els alumnes valencians puguin no assistir a classe a partir de tercer de l’ESO.

Estudiantes catalanes piden poder hacer huelga sin permiso paterno. Europa Press. 15/01/2015

Els alumnes valencians a partir de tercer d’ESO decidiran sense autorització no anar a classe per fer vaga. ACN. 12/01/15

El Suprem avala que els alumnes de 15 anys poden fer vaga sense el permís patern. L’Ara. 13/01/2015

Estudiantes y CEAPA aplauden que el TS avale el “derecho de huelga” de los menores, CONCAPA lo rechaza
. Europa Press. 13/01/2015

‘Els alumnes de 3r d’ESO podran fer vaga sense permís patern’. El Periódico. 13/01/2015

‘Alumnes amb dret de manifestació’. El Suprem anul·la un decret del govern valencià que als estudiants l’autorització dels pares a protestar. El Punt Avui. 13/01/2015.