Creieu que és necessària una autorització dels pares per no assistir a classe per fer vaga?

El Tribunal Suprem confirma la nul·litat d’un decret educatiu de la Generalitat Valenciana que imposava autorització prèvia a partir de tercer de l’ESO.

Segons la ACN, La sala tercera del Tribunal Suprem va confirmat aquest dilluns la nul·litat d’un decret educatiu de la Generalitat Valenciana de l’any 2008 que establia que els alumnes que volguessin deixar d’anar a classe per participar en protestes requerien d’autorització paterna en el cas dels menors d’edat per decidir de manera col·lectiva si volien o no participar. El Suprem confirma així el recurs al TSJ valencià de la confederació d’associacions de pares i mares d’alumnes, Gonzalo Anaya, contra aquest decret. La decisió, comunicada aquest dilluns, rebutja un recurs al Suprem del govern valencià i permet que els alumnes valencians puguin no assistir a classe a partir de tercer de l’ESO.

Estudiantes catalanes piden poder hacer huelga sin permiso paterno. Europa Press. 15/01/2015

Els alumnes valencians a partir de tercer d’ESO decidiran sense autorització no anar a classe per fer vaga. ACN. 12/01/15

El Suprem avala que els alumnes de 15 anys poden fer vaga sense el permís patern. L’Ara. 13/01/2015

Estudiantes y CEAPA aplauden que el TS avale el “derecho de huelga” de los menores, CONCAPA lo rechaza
. Europa Press. 13/01/2015

‘Els alumnes de 3r d’ESO podran fer vaga sense permís patern’. El Periódico. 13/01/2015

‘Alumnes amb dret de manifestació’. El Suprem anul·la un decret del govern valencià que als estudiants l’autorització dels pares a protestar. El Punt Avui. 13/01/2015.

6 comentaris a “Creieu que és necessària una autorització dels pares per no assistir a classe per fer vaga?”

 1. Si, com a pare crec que és molt important l’autorització per un tema de seguretat dels joves

 2. Penso que és necessari que els pares estiguin al cas de tot el que li passi al seu fill/a menor d’edat.

 3. Hola,
  Dos aspectes per contextualitzar:
  1.- ¿Hi ha problemes tan i tan greus a una escola, que mereixin una vaga dels estudiants, que no es pugui resoldre per la ingent quantitat de vies ordinaries dins l’escola? llevat que s’utilitzi l’escola com a àgora política (que no hauria de ser, des del meu punt de vista).
  2.- Ens demanen signar mil papers per garantir la cessió a l’escola de les dades personals, a l’ampa, permisos per sortir d’excursió o anar de viatge, etc. etc…

  A partir d’aquí, si donem als menors aquest dret laboral i polític de manera autònoma i lliure, perquè no els donem d’altres drets reconeguts…? Els hi podriem exigir les obligacions que també hi ha a les lleis educatives? (deure d’estudiar, per exemple…, o d’altres que hi ha al Codi Civil?

 4. Els alumnes d’ESO solen ser menors (14/15 anys). Cal autorització si han de faltar a classe o bé justificació posterior per part dels pares.

 5. El Dret a la Vaga implica que el treballador té el deure d’informar a l’empresa de la realització de la mateixa i així realitzar el descompte en les seves prestacions.
  Dret implica deure.
  Els alumnes tenen dret a la vaga i el deure d’informar a escola i a pares.
  Per alta banda, reclamo que els alumnes nomes facin vagues actives no vagues passives en la seva habitació.

Deixa un comentari