Univers d’Històries d’Europa al Món, un viatge en el temps

Participar en projectes socioculturals sempre és engrescador i enriquidor per a l’escola. És una de les maneres de fer que el nostre projecte educatiu estigui en moviment en la cerca de noves vies d’aprenentatge i creixement.

A l’Escola de Vida Montserrat sempre hem potenciat la participació en projectes d’àmbit social, cultural, ambiental, artístic…, amb l’objectiu de potenciar la inclusió educativa i social del nostre alumnat. Participar en el projecte Univers d’Històries d’Europa al Món complementa el nostre currículum en la seva dimensió social, cultural, comunicativa, artística i emocional, i ens ofereix la transversalitat de coneixements en estat pur.

La Kàtia i el seu avi2

Poder participar en el projecte Univers d’Històries d’Europa al Món ha estat com fer un viatge en el temps en què l’apropament generacional entre avis i àvies i néts i nétes i la narrativa oral, amb la seva materialització en tecnologia digital, han posat en valor aquest petit tresor que és compartir coneixements i experiències per ambdues parts.

Els nois i noies han estat contents que els avis poguessin col·laborar en el projecte, i els avis han estat encantats que els seus néts els demanessin aquesta participació i de poder transmetre-lis una de les seves històries tot compartint una grata estona

A més, com a valor afegit, hem pogut gaudir de la participació d’un professional de la fotografia i d’un altre del cinema a partir d’uns tallers que han regalat als alumnes.

També s’han organitzat uns tallers de dansa amb l’Anna Jarque, directora del projecte, i uns altres de música oferts per l’ESMUC.

Davant d’aquest univers d’experiències i emocions, només podem estar agraïts de formar part d’un projecte d’aquesta envergadura!

Judith Reig i Fito
Directora CEE Vida Montserrat