El potencial transformador de l’escola

Una vintena de centres educatius i 15 entitats socials compartiran la seva experiència educativa en el marc de la trobada que es celebrarà a Barcelona  els propers 10 i 11 d’abril sota el lema «Canviar l’escola per canviar el món».

L’objectiu de la trobada és obrir un espai d’intercanvi entre docents, ONG i altres entitats socials per detectar les claus de l’èxit en el seu treball coordinat i de transformació social. Els centres educatius i les  entitats socials que hi compartiran la seva experiència educativa posaran l’atenció en el seu potencial transformador, en la creació de sinèrgies entre centres i entitats o en la identificació dels diferents rols en la implementació de l’educació transformadora.

experiencies_ong_165 Les experiències seran presentades pels seus propis protagonistes (mestres, professorat, alumnes i representants d’entitats) i estan relacionades amb temes tan diversos com la pau, el medi ambient, el gènere, la interculturalitat, la sostenibilitat econòmica i social o la participació ciutadana. Des del servei comunitari impulsat pel Departament d’Ensenyament i les xarxes d’escoles, a l’APS, les campanyes o les comunitats d’aprenentatge, entre d’altres.

La jornada està organitzada conjuntament per la Lafede.cat (organitzacions per a la justícia global) i el Departament d’Ensenyament, en el marc del projecte europeu REDDSO. Amb la col•laboració de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

La inscripció per a participar-hi està oberta fins al 8 d’abril.