Acte de final de curs del projecte Tàndem de l’Escola Bàrkeno al Mercat de les Flors

Aquest matí, l’acte de final de curs de l’Escola Bàrkeno ha fet visible a l’escenari del Mercat de les Flors el procés artístic i creatiu que ha sorgit de la relació del centre amb l’equip pedagògic del Mercat de les Flors/El Graner en el marc del projecte Escoles Tàndem.

Aquest projecte, que està impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, amb l’acompanyament del Consorci d’Educació de Barcelona i el suport i l’assessorament del Mercat de les Flors, des de fa dos cursos ha integrat la dansa i les arts del moviment en el currículum i les ha convertit en l’eix vertebrador de l’aprenentatge dels nens i les nenes de l’Escola Bàrkeno.

post_esc_barkeno05La il·lusió i l’emoció amb què s’ha abocat tota la comunitat educativa de l’escola en la sessió d’avui permet intuir que aquest Tàndem amb el Mercat de les Flors és un projecte que ha comptat amb l’entusiasme i la implicació de tot el seu claustre i hi ha obert interessants processos transformadors.

El seu projecte ha estat dibuixat a partir de tres eixos principals. En primer lloc, la formació, permanent i personalitzada a tot el professorat del seu claustre, que ha facilitat uns recursos i metodologies per transmetre obertament els conceptes bàsics de la dansa als nens i nenes de l’escola. En segon lloc, el treball de la dansa dins l’horari lectiu com una matèria més per entendre, descobrir i construir un treball transversal a totes les altres matèries que estableix el currículum. I, per últim, la participació a l’aula del consell de coreògrafs, l’Àngels Margarit i el Claudi Bombardó, que ha contribuït i augmentat el coneixement del treball de la dansa des de la visió professional del coreògraf.

Avui, a través de les fantàstiques propostes coreogràfiques d’Àngels Margarit i Claudi Bombardó, l’alumnat i el professorat han ofert una petita mostra del resultat d’aquest procés artístic i creatiu que han viscut al llarg del curs. I ho han fet acompanyats de les famílies i d’una bona representació de totes les institucions que l’han fet possible: el Consorci d’Educació, la Fundació Catalunya-La Pedrera i el Mercat de les Flors/Graner.

Podeu seguir aquest procés artístic i creatiu al blog del projecte.