Premiat un treball sobre el whasapp de l’Institut Juan Manuel Zafra

Un estudi sobre el llenguatge que s’utilitza a Whatsapp de dues alumnes de segon d’ESO de l’Institut Juan Manuel Zafra, Cristina Manzanares i Salma Zian, ha obtingut el premi de la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola a la millor investigació escolar del Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (Cedro), encarregat els drets d’autor de les obres escrites. Les dues alumnes van rebre el premi en el marc de l’acte de lliurament de la X edició del concurs escolar Es de libro que la Fundació CEDRO promou des de fa 10 anys, patrocinat per les fundacions del Banc de Sabadell i SM.

El treball va ser creat en el marc del programa Zafra Investigadora, que s’ofereix en aquest institut com a matèria optativa, per investigar com escrivim utilitzant el whatsApp a nivell textual (emoticones, abreviatures i faltes ortogràfiques) i a nivell formal (utilització de dits i temps de reproducció d’un text). Des de com s’utilitzen els emoticones, quines abreviatures són les més habituals, quins missatges es contesten abans i quins no es responen, a quina imatge projecta cada usuari a través de la foto i l’estat del seu perfil o a quina velocitat escriu cadascun.

Un reportatge d’El Periódico de Catalunya del passat 17 de juny i del programa Divendres de TV3 s’han fet ressò d’aquest treball premiat de les dues alumnes de l’Institut Juan Manuel Zafra.

 

Treball Comunicació emocional del llenguatge escrit que utilitzem al whatsapp

Enllaç amb el reportatge que es va publicar al Periodico de Catalunya

Vídeo del programa divendres

premi_whsapp_zafra01