La UOC premia el pla TAC col·laboratiu de l’Escola Mercè Rodoreda

El treball Confecció col·laborativa del pla TAC amb Google Apps for Education a l’Escola Mercè Rodoreda, d’Helena Alsina Bardagí, ha obtingut el primer premi entre tots els treballs finals presentats del màster d’Educació i TIC. L’escola ja havia rebut el passat mes de maig el tercer premi del concurs Bones Pràctiques TAC del Consorci amb una iniciativa similar, amb l’aplicació de les eines de Google Apps a l’àrea de coneixement del medi social.

L’èxit del treball al centre rau en la suma d’accions facilitadores: gestió i organització del centre, que va promoure i facilitar el pla; creació i redacció ferma i il·lusionadora per promoure noves metodologies de treball cooperatiu; modelatge autoformatiu de l’aplicació amb el claustre, i acceptació i col·laboració de les famílies en el nou model educatiu.

premi_merce_rodoreda_02En els darrers tres anys, s’ha dut a terme un reciclatge maratonià de tot el claustre i una tasca de sensibilització envers les famílies i l’entorn del centre, i aquí tenim un dels fruits del treball col·laboratiu i participatiu del claustre i dels alumnes. Comptem ja amb uns grups d’alumnes formats amb i en tecnologies capdavanteres, que els han estimulat les ganes de treballar, investigar i millorar personalment per modificar el seu entorn i visualitzar un futur diferent i millor.

«Ja és hora que es comenci a visualitzar que a Nou Barris es poden iniciar pràctiques innovadores reeixides i capdavanteres, alhora que són extensibles a qualsevol centre educatiu amb ganes de cercar el millor per als alumnes. Amb pocs recursos materials es pot fer; ara cal créixer més, amb il·lusió, un xic de rauxa positiva i molta confiança en l’equip. SI ES VOL, ES POT. Volem mostra el nostre agraïment a les persones que han confiat en el procés d’evolució de la nostra escola, gens fàcil i molt complex, i que en moments difícils ens han acompanyat cercant solucions compartides. Continuarem tossudament positius i cercadors de facilitats i estímuls per al nostre alumnat i l’entorn social.»

L’acte de lliurament dels tres millors treballs de final de grau, final de màster i pràcticum de diverses titulacions del passat curs acadèmic (1r i 2n semestre) es va celebrar el 28 de setembre a la seu central de la UOC, i Helena Alsina, acompanyada per una bona representació de la comunitat educativa del centre, va rebre el primer premi i va poder presentar el projecte als assistents.

Es pot consultar el treball al repositori de la UOC (enllaç).