Preestrena del capítol «En Bao i els seus amics» que s’emetrà al programa Una mà de contes

El passat 14 de desembre es va estrenar a l’auditori de la Biblioteca Francesca Bonnemaison l’adaptació al format televisiu del conte audiovisual il·lustrat «En Bao i els seus amics», dels alumnes de primer de primària de l’Escola Pere Vila que va ser guanyador dels Jocs Florals Escolars de Barcelona 2016 en aquesta categoria.

El projecte premiat ha esbao_i_els_seus_amics01tat produït com a capítol del programa Una mà de contes de TV3 i s’emetrà el proper mes de gener. Els alumnes, que aquest curs ja fan segon de primària, aquest trimestre han treballat conjuntament amb el seu professorat i l’equip del programa en la realització de tot el procés de creació del capítol a partir del seu conte, des del guió, els dibuixos, fins a la gravació al plató i la incorporació de la música i el so.

El resultat d’aquest treball va ser presentat en l’acte de dimecres pels mateixos alumnes, amb la presència de les seves famílies i d’una bona representació de la comunitat educativa de l’escola, juntament amb el responsable del programa Una mà de contes, Manuel Barrios, i de l’escriptora Anna dsc02561Manso, que també ha col·laborat en el procés de creació del capítol. Tots i cadascun dels nens i nenes de les dues classes segon de primària de l’Escola Pere Vila, excitats i orgullosos del seu treball, van ser els protagonistes d’un acte molt emotiu que va posar en evidència la complicitat que han establert amb Manuel Barrios i Anna Manso al llarg dels dos darrers mesos.

La categoria de conte audiovisual il·lustrat va ser creada per primera vegada i com a experiència pilot en la darrera edició dels Jocs Florals Escolars de Barcelona. Adreçada a l’alumnat de primària i dels centres d’educació especial, ha permès abordar alhora noves dimensions narratives -el guió, la llengua oral, la banda sonora i la dimensió visual i plàstica- i al mateix temps fomentar el treball col·lectiu a l’hora de concretar el guió, la banda sonora, la il·lustració i la seva edició.

Podeu seguir tot el procés de creació del capítol al blog del programa (enllaç)