Compartint memòries: la música i els records

En un acte carregat de moltíssima emotivitat, el passat 21 de febrer a la seu del Districte de Gràcia es va fer l’acte de cloenda del projecte d’aprenenentatge i servei “Compartint Memòries” que impulsem la Fundació Uszheimer amb la participació d’alumnes de 3er ESO de l’Institut Vila de Gràcia.

Amb l’objectiu de sensibilitzar sobre les malalties neurodegeneratives, de reforçar la identitat i la de millorar l’estat cognitiu, emocional o cognitiu de persones amb Alzheimer, i la de facilitar la creació de vincles entre dues generacions, els adolescents i la gent gran, es va demanar a l’alumnat fer un CD, amb caràtula personalitzada inclosa, amb les músiques més significatives de la biografia de cada persona gran.

Aquest servei implicava un important treball d’exploració biogràfica per part dels nois i noies donant valor a la història de vida de cada avi/a, acompanyada d’un seguit d’accions formatives que la Fundació Uszheimer va facilitar per tal d’ajudar en la comprensió i empatia de l’Alzheimer.

Acompanyats de les famílies, amics i amigues, en el que va ser una celebració festiva i solemne, els alumnes van fer entrega del CD que havíem preparat. La gran càrrega simbòlica i emocional que ha acompanyat totes les trobades i que creixia exponencialment a mesura que s’anaven desencadenat, va tenir el súmmum en aquesta darrera trobada, que ha fet que el projecte hagi esdevingut etern en la memòria de tothom malgrat que hi ha algunes memòries que s’esborren.