L’Escola Octavio Paz acull alumnat mexicà durant la Setmana Cat-Mex 2017

Del 31 de març al 10 d’abril l’Escola Octavio Paz ha acollit una delegació mexicana formada per sis mestres i onze alumnes de les escoles Jardín de niños Experimental i Escuela de Primària, les dues Annexes a la Normal Veracruzana de Xalapa i la Escuela Emiliano Zapata de El Zapotal. Les tres escoles de la ciutat de Xalapa (Veracruz) que des de l’any 1994 participen en el seu Projecte d’Intercanvi Social i Cultural Catalunya-Mèxic.

El Projecte d’Intercanvi Social i Cultural Catalunya-Mèxic és un dels puntals del projecte educatiu d’aquest centre i promou l’estudi, de manera transversal, de la cultura mexicana a tots els cursos d’infantil i primària. L’acollida de la delegació d’alumnes i mestres mexicans és el seu acte principal i el seu objectiu és refermar i viure en primera persona els continguts que totes les escoles participants inicien a l’etapa d’educació infantil.

Durant 11 dies la delegació mexicana ha conviscut amb les famílies de l’alumnat de l’Escola Octavio Paz, compartint els seus costums i tradicions, i ha participat en la Setmana Cultural i d’Intercanvi Catalunya-Mèxic 2017, que s’ha celebrat amb un intens programa d’activitats relacionat amb el treball pedagògic de les dues cultures agermanades i el descobriment cultural de la ciutat de Barcelona i d’indrets emblemàtics de Catalunya.

L’alumnat i professorat mexicà han estat acompanyats per la comunitat educativa de l’Escola Octavio Paz i han estat rebuts per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz; i el cònsol de Mèxic a Barcelona en funcions, Ernesto Herrera. També han pogut assistir a activitats com la OPcursa i el Dansa Ara 2017; ha visitat el Camp Nou i el Museu del Barça; ha fet sortides a Montserrat i el Naturpark de Cerdanyola del Vallès i ha compartit tallers, danses, jocs i contes de la seva cultura amb l’alumnat i professorat de l’Escola Octavio Paz.

L’acte de cloenda de l’Intercanvi 2017 es va celebrar el divendres 7 d’abril a la mateixa escola amb l’escenificació d’un recital de poemes d’Octavio Paz per homenatjar el premi Nobel de literatura que va inaugurar l’any 1994 l’escola que porta el seu nom.

Notícia de la Setmana Cultural i d’Intercanvi Catalunya-Mèxic 2017 a Betevé