‘Un creuer de revista’, nova estrena teatral a l’Escola Octavio Paz

Membres de la comunitat educativa de l’Escola Octavio Paz la setmana del 13 de desembre van estrenar  la comèdia “Un creuer de revista” al teatre de l’escola.
A través de 3 representacions -dues per a públic adult i una per als infants de l’escola- gairebé 400 espectadors han volgut pujar a bord d’aquesta fascinant aventura “Un creuer de revista” és una obra original del director del centre, Xavier López, amb coreografia, direcció d’actors i posada en escena de l’actor Xavier Palomino. És una comèdia musical que ens explica l’aventura d’una família que vol fer una celebració en un creuer de luxe. En ella, família i tripulació sortejaran amb sentit del humor i enginy dificultats logístiques, econòmiques, meteorològiques i acabaran arribant a bon port feliços i disposats a celebrar la vida amb els qui més estimen.
És un espectacle de 60 minuts en el qual han intervingut 14 actors i 6 tècnics, tots membres de la gran família de la comunitat educativa de l’escola. Cal destacar enguany la intervenció de Coral Regí, Imma López i Eva Vives en un divertit entreacte en el qual es va sortejar un bonic passeig en Golondrina pel Port Olímpic de Barcelona.
El text de l’obra era dinàmic i vibrant alternat amb coreografies de fragments de cançons emblemàtiques del pop d’avui i de sempre. El mestre de l’escola Elias Vera ha escrit una lletra adaptada amb la música de la cançó My Way de F. Sinatra, que cantada a capella va posar punt i final a l’espectacle.
Les emocions van començar al vestíbul de l’escola amb el lliurament de kits de viatge, preparats per l’AFA, uns arcs detectors de metalls i un photocall per immortalitzar el moment. El públic pren part en un guió interactiu que té com a objectiu la diversió , l’emoció i la reflexió.

El resultat final és el fruit d’un procés que comença fa gairebé un any amb les primeres pluges d’idees dels mestres de l’escola , es fa guió a l’estiu i s’assaja en sessions de 2 hores totes les setmanes de setembre a desembre. Paral·lelament, es posa en marxa la direcció artística i tècnica, així com la preparació de decorats , atrezzo, publicitat, cartelleria, vestuari , efectes de llum i de so, efectes audiovisuals i recursos tecnològics.
En paraules d’en Xavier López “aquest vol ser un creuer d’idees compartides, reflex de l’estil de treball de l’escola, on els resultats són la suma de les aportacions i il·lusions de cada membre de la nostra comunitat”.
El creuer tornarà a fer parada el 14 de gener a les 17.30 al Teatre Foment de Vimbodí i Poblet (Tarragona) on l’equip compartirà la divertida experiència amb els vimbodiquencs i vimbodinenques.
Un projecte que busca l’èxit educatiu modernitzant les seves estratègies pedagògiques i fent de la cohesió de la comunitat un dels seus pilars. Un vaixell que navega cap a port i que ja pensa en una nova aventura.

Carme Rodríguez
Mestra de 2n