10 escoles de la ciutat es convertiran en refugis climàtics el 2021

BTV es fa ressò en aquest reportatge de la transformació de 10 escoles de la ciutat en refugis climàtics, una per cada districte, de cara al 2021.Cadascuna d’elles es convertirà en un espai preparat per reduir l’impacte de l’escalfament global, especialment l’augment de les temperatures, que s’obrirà a tota la ciutadania després que s’hi realitzin un paquet de mesures, creant punts d’aigua i espais d’ombra en els patis i fent intervencions als edificis per millorar-ne l’aïllament tèrmic o generar energia. El disseny de la proposta en cada cas es farà conjuntament amb l’alumnat i les comunitats educatives de l’escola.

El projecte “Adaptació climàtica a les escoles blava, verda i grisa” està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, amb la participació del Consorci d’Educació, Barcelona Cicle de l’Aigua S.A (BCASA), l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ISPB), ICTA-UAB, IS Global i l’Escola Vila Olímpica. Ha rebut el reconeixement i el suport econòmic de la Comissió Europea, s’emmarca en les accions del Programa “Escola Respira” i s’inscriu dins del Pla Clima de Barcelona.

El projecte es posa en marxa el proper curs 2019-2020 com a experiència pilot, amb l’objectiu que en el futur pugui estendre’s a altres centres educatius. Les 10 escoles que hi participen han estat seleccionades entre els 45 centres que es van presentar al projecte a través de la convocatòria unificada de programes del Consorci d’Educació i són l’Escola Cervantes (Ciutat Vella), Escola Els Llorers (L’Eixample), Escola Ramon Casas (Sants – Montjuïc), Escola Itaca (Les Corts), Escola Poeta Foix (Sarrià – Sant Gervasi), Escola Rius i Taulet (Gràcia), Font d’en Fargues (Horta – Guinardó), Institut Escola Antaviana (Nou Barris), Can Fabra (Sant Andreu) i Escola Poblenou (Sant Martí).

Més informació: Nota de Premsa Ajuntament de Barcelona