Projecte All@once: treballant per una infància més sana

Formar els mestres per promoure hàbits saludables en infants de 3 a 6 anys i millorar la seva qualitat de vida en el futur. Aquest és l’objectiu del projecte europeu All@once, una iniciativa que s’ha posat en marxa de forma experimental aquest curs 2019-2010 a cinc centres de la ciutat: l’ Escola Barrufet, l’Escola Joaquim Ruyra, l’Escola Josep Maria Jujol, l’Escola Prosperitat i l’Escola La Magnòlia (l’Aula Hospitalària Sant Joan de Déu).

El projecte ha posat  a l’abast del professorat d’educació infantil -de P3 a P5- d’aquestes cinc escoles materials de formació sobre cinc blocs relacionats amb la salut: higiene, alimentació, activitat física, salut emocional i atenció sanitària. Amb un enfocament multidisciplinari i innovador,  són el resultat del treball  entre  docents, famílies i professionals de la salut i actualment estan en fase d’avaluació. Aviat es realitzarà la difusió dels materials a tots els centres educatius.

Impulsat per l’Institut de Formació Contínua IL3-UB, el projecte europeu All@once ha estat finançat per l’ EIT Health i compta amb aliats de quatre països, entre els quals hi ha l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i l’Hospital de Sant Joan de Déu.

El Telenotícies Comarques de TV3 el passat 19 de novembre es va fer ressò d’aquest projecte visitant dues de les cinc escoles de Barcelona que participen en la fase experimental d’aquest projecte: