Aprendre a casa i a l’hospital

“He tingut una vida bonica, malgrat que l’he passada entre medicines i hospitals i m’agradaria ajudar a molts nens i nenes malalts com jo a què puguin tenir una altra visió de la vida”. El passat 20 de gener el Diari de l’Educació va entrevistar el Dídac Bautista, un noi de 12 anys que acaba de publicar “La vida fantàstica. Lliçons de vida d’un nen amb somnis”, un llibre que explica l’experiència que ha viscut a l’hospital, on durant 9 anys s’hi ha passat llargues temporades a causa d’una leucèmia.

Durant tot aquest temps el Dídac ha après a l’Aula hospitalària de l’Hospital Sant Joan de Déu i a través del servei d’Atenció Educativa Domiciliària i afirma que voldria que el llibre “el llegissin molts mestres, perquè puguin educar a les escoles de la forma com m’han educat el Julián i la Carme”.  Dos mestres que formen part de l’equip de més de 200 docents d’aquests dos serveis del Consorci d’Educació que permeten l’escolarització dels nens i nenes que estan hospitalitzats. De l’Aula Hospitalària de l’Hospital Sant Joan de Déu, juntament amb la de l’Hospital del Vall d’Hebron i la de l’Hospital de  Santa Creu i Sant Pau, el curs 2018-2019 en van formar part 9 mestres que van atendre 405 alumnes i el servei d’Atenció Educativa Domiciliària, amb 75 docents, van atendre 166 alumnes.

El llibre del Dídac, que ha estat publicat per Planeta en català (Estrella Polar) i en castellà (Destino), es va presentar el dimecres 29 al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau.

Enllaç  amb l’article que  el passat 20 de gener va publicar el Diari de l’Educació sobre el Dídac i el seu llibre. (enllaç).

Aprendre a casa i a l’hospital, la ‘vida fantàstica’ d’un nen malalt