L’Ateneu de Nou Barris: un espai obert a tothom

Dissabte 20 de febrer. Les 17h. Un grup d’unes 40 persones de totes les edats es reuneix al gimnàs de l’Ateneu de 9Barris. L’objectiu? Parlar dels valors que es treballen amb les diferents activitats de formació que s’organitzen per a infants, joves o adults: circ, teatre, batucada… La majoria és gent del barri, però també n’hi ha un grapat que vénen des de Badalona o d’altres districtes de la ciutat. Tots i totes han trobat a l’Ateneu, i en els seus projectes, un espai de reivindicació veïnal, de dinamització comunitària, i de creixement individual i social.

Estic comprovant, en el meu dia a dia, quins són els petits canvis que una acció puntual, com la que ofereixen des del taller per a la diversificació de circ, provoca en l’alumnat de les nostres aules. I també comprovo com costa de convèncer alguns professionals de l’educació que el circ és un clar compendi de totes les arts escèniques, i no només una activitat per tenir l’alumnat “difícil” entretingut.

En altres països ja fa temps que van arribar a aquesta conclusió, i per això les tècniques de circ formen part del currículum escolar i existeix una formació professional homologada de circ. I és que allà ningú no posa en dubte que aquest art contribueix a la formació de la persona com a individu i com a membre d’una comunitat.

Clara Balaguer