L’Ateneu de Nou Barris: un espai obert a tothom

Dissabte 20 de febrer. Les 17h. Un grup d’unes 40 persones de totes les edats es reuneix al gimnàs de l’Ateneu de 9Barris. L’objectiu? Parlar dels valors que es treballen amb les diferents activitats de formació que s’organitzen per a infants, joves o adults: circ, teatre, batucada… La majoria és gent del barri, però també n’hi ha un grapat que vénen des de Badalona o d’altres districtes de la ciutat. Tots i totes han trobat a l’Ateneu, i en els seus projectes, un espai de reivindicació veïnal, de dinamització comunitària, i de creixement individual i social.

Estic comprovant, en el meu dia a dia, quins són els petits canvis que una acció puntual, com la que ofereixen des del taller per a la diversificació de circ, provoca en l’alumnat de les nostres aules. I també comprovo com costa de convèncer alguns professionals de l’educació que el circ és un clar compendi de totes les arts escèniques, i no només una activitat per tenir l’alumnat “difícil” entretingut.

En altres països ja fa temps que van arribar a aquesta conclusió, i per això les tècniques de circ formen part del currículum escolar i existeix una formació professional homologada de circ. I és que allà ningú no posa en dubte que aquest art contribueix a la formació de la persona com a individu i com a membre d’una comunitat.

Clara Balaguer

4 comentaris a “L’Ateneu de Nou Barris: un espai obert a tothom”

 1. Estic treballant en el PTT de nou Barris amb joves de 17 i 18 anys, m’agradaria rebre informació de les activitats que desenvolupeu en l’Ateneu, ja que crec que em podrien interessar.

 2. Hola

  Quin article més xulo!!!!!

  Mercè a l’Ateneu són un bon grapat d’activitatsque portem a terme relacionades amb l’art com a eina educativa i de transformació social. La principal és el circ però també hi han propostes de percussió, teatre,….
  Funcionen una Escola Infantil i Juvenil de Circ, Circ amb els Casals infantils de 9Barris, Circ amb el adolescents de l’IES i de les entitats, el Circ Èxit, el grup de percussió, l’Escola Popular de Teatre,…

  L’ideal es que xerrem directament, puguis a l’Ateneu i vegis el ventall de possibilitats i si hi ha alguna cosa que pugui ser interessant pels vostres joves o que puguem cuinar conjuntament.

  Pot contactar amb mi al 933 539 516 o a formacio@ateneu9b.net i pots veure alguns audiovisuals i més informació a http://www.ateneu9b.net

  Salut !!!!

 3. L’Ateneu de Nou Barris ha desenvolupat sempre una feina exemplar, la frescura i entusiasme del teu missatge ens enamora a tots.

 4. Ens podries informar d’allò que estàn fent en altres països ja que tal i com t’expreses en el teu article sembla que n’estiguis molt informada. Podries concretar? És experiència personal?

Deixa un comentari