Juny’10

Final de curs és sinònim de dies molt plens, de molta intensitat, perquè es mostra la feina feta, en format de celebració o d’inflexibles exàmens. Es posen les notes, s’acomiaden els alumnes, s’atén les famílies i es fa balanç. Tot això amb un aire d’estiu que ja es cola per les finestres i tenyeix la feina d’un somnieig de vacances.

Des de l’octubre passat, que vam publicar el primer número del bloc, hem renovat els continguts sis vegades. El balanç que fem d’aquesta primera etapa és positiu. Hem rebut col·laboracions, articles, propostes, opinions… Qualitativament aquest era l’objectiu. Ens queda el repte de poder arribar a més gent com vosaltres i aconseguir un nivell més alt de participació. Feu-nos un forat entre l’allau d’informació que us arriba per Internet cada dia!

En la primera editorial dèiem: «El petit o gran èxit que pugui assolir aquesta publicació electrònica rau, senzillament, en el fet que, a poc a poc, sigui assumida com a pròpia per part vostra…».

En aquells moments érem conscients que aquest procés d’assumpció demanava temps. Ho seguim pensant. I nosaltres seguirem insistint.

Ens toca viure uns moments complicats, a tots els nivells. En el camp educatiu també. En tot cas aquesta constatació no ens desanima. Creiem que els objectius que ens vam fixar des del primer moment segueixen intactes: «impulsar, dinamitzar un mitjà de comunicació que us ajudi, que ens ajudi a conèixer-nos millor i a fer-nos sentir que formem part d’un mateix col·lectiu, d’una mateixa història, d’uns mateixos reptes…».

En aquest butlletí/bloc Fer Escola a Barcelona, el de final de curs, hi trobareu també aquest batec de l’estiu que s’intueix, i la intenció de tornar-nos a trobar, renovats, al setembre.