Setembre’10

El món de l’educació és un món tremendament dinàmic, que exigeix constants replantejaments i canvis que sovint afecten a col·lectius diversos. Gestionar aquest procés és una tasca complexa i d’una gran responsabilitat; de la mateixa manera, treballar, participar-hi professionalment, implica un fort compromís social i la necessitat permanent de renovar-se per no perdre el tren d’aquest procés incessant, tan fascinant com exigent.

I ara, un nou curs i com cada any, les mateixes – però sempre diferents -incerteses, expectatives, dubtes, acords i desacords, en forma de reptes.

Enguany hi ha temes prou controvertits com el nou calendari escolar, el reajustament de grups i plantilles, la digitalització de les aules, els decrets d’aplicació de la LEC,… ja ho heu vist a la premsa, on els mitjans auguren que aquest serà un any complicat. Nosaltres estem convençuts que no ho serà tant. Que serem capaços de forçar al màxim el diàleg cercant el màxim de consens: l’educació i, en definitiva, la mainada i el jovent – aquest any 237.332 alumnes, gairebé 2.000 més que el curs passat – bé s’ho valen.

Nosaltres, com hem fet des del primer número d’aquesta publicació, oferim aquest bloc com a instrument de comunicació entre el col·lectiu d’educadors de les escoles i instituts de la ciutat, obert a totes les opinions que puguin servir com a elements de reflexió i debat.

A partir d’aquest número del bloc hem introduït algunes petites modificacions per tal d’afavorir aquesta vostra participació i fer la publicació més dinàmica. Un d’aquests canvis és el de la periodicitat de renovació dels articles i col·laboracions. Fins ara aquesta renovació es feia de forma conjunta aproximadament cada mes, procés més característic de les publicacions periòdiques que no pas d’un bloc. És en aquest sentit que des d’aquest mateix número els continguts del bloc s’aniran renovant segons en vagin arribant dotant-nos així d’una major vitalitat .

Un nou curs, doncs: canvis, expectatives, incerteses, reptes… En tot cas, ànims i el millor desig que aquest sigui un curs, que a partir del debat, la reflexió i la voluntat d’entesa sigui menys complicat del que alguns anuncien; l’educació, la mainada, el jovent bé s’ho valen.