Qui escolta la veu dels mestres?

Darrere de tant de soroll que interfereix i dels inacabables debats al carrer i a les sobretaules sobre sisenes hores, crisis, recursos escapçats, uniformes, classes de religió, ciutadania o català…, qui escolta la veu dels mestres quan de veritat parlen d’educació?

Tant de soroll ens ha arribat a fer dubtar que els mestres en parlin, d’educació. Es respira un cert escepticisme en l’ambient, un cert descrèdit respecte del que realment passa dins de l’aula, i des del Bloc voldríem contribuir a trencar-los.

De la mateixa manera que ningú no dubta del fet que els metges, a més de preocupar-se per les condicions en què hauran de prestar el serveis de salut, es continuen preocupant per si ha sortit una nova vacuna o un nou tractament, cal recordar que sí, que, efectivament, els docents també mantenim un diàleg viu i ric al voltant de la llengua, la recerca, la matemàtica, la filosofia…

Per escoltar-ne un fragment, d’aquest diàleg, d’aquesta conversa coral i permanent, només us cal recuperar els prop de cent cinquanta articles que entre tots i totes heu publicat, des de l’octubre del 2009, en aquest Bloc, el vostre Bloc.

Seguim pensant que els mestres, les mestres i la resta de professionals de l’educació tenen moltes coses a dir, interessants i imprescindibles per a prendre el pols a l’actualitat educativa i tenir notícies de la vida real que passa per dins de les aules, els patis de les escoles o els tallers dels centres de formació professional.

Un cop més, us convidem a escoltar aquesta veu i, sobretot, a expressar-la obertament.