Pintem el mur de la Manigua

Tot va començar el curs 2008-2009, quan l’equip docent es va plantejar pintar la paret exterior de l’escola i, com ja s’havia fet per dissenyar el logotip del centre, es volia fer d’una manera participativa amb les entitats del barri.

Aquest curs ens vam posar en contacte amb el districte i va sorgir la idea de demanar a les escoles públiques i concertades del barri de Congrés-Indians que els seus alumnes participessin en la pintada del mur.

IMG_2426WEB
Vam demanar ajuda a la Llotja d’Art de Sant Andreu per tal que ens assessoressin tècnicament, i ens van ajudar a trobar-ne la forma artística. En primer lloc calia fer els dibuixos mitjançant una tècnica de pintura mural, i després els alumnes farien la pintada.

SONY DSCVam crear una comissió tècnica formada pel conseller del barri, la cap de Projectes del Districte de Sant Andreu, el representant del programa Temps de Barri i la directora de l’escola bressol per tal de donar forma al projecte, que ja vam començar a anomenar «Pintem el mur de la Manigua». Es van afegir a la comissió el professor de pintura mural i dos alumnes de la Llotja d’Art, directors d’escoles del barri i representants de les associacions de mares i pares. A més, teníem el suport i l’ajuda de l’inspector d’Educació.

Vam triar tres dibuixos de cada escola que es van exposar al casal de barri de Congrés-Indians i que els artistes de la Llotja van fer servir per inspirar-se.
La comissió tècnica hi ha anat treballant tot aquest curs fins a aconseguir el resultat final, que el dia 5 de juny es va presentar en una jornada festiva molt especial en la qual ens vam trobar els centres educatius de tot el barri.
Estem molt satisfets d’aquest projecte perquè va néixer del barri i va permetre treballar amb diferents entitats i amb alumnes de totes les edats, les escoles hi van poder col·laborar plegades per un objectiu comú i el procés d’ensenyament-aprenentatge es va traslladar al carrer i es va basar en la millora de l’entorn proper.

Escola Bressol Municipal Manigua