Opinions sobre el Projecte de Vida Professional

testimoni5Alguns dels participants al ProVP dels curs passat ens donen la seva opinió. Coneix que ens pensen els professors, alumnes i professionals i anima’t.

El Projecte de Vida Professional és una eina de suport a l’orientació acadèmica i professional al servei de l’alumnat i professorat dels centres públics, concertats i privats de la ciutat de Barcelona; s’adreça, per tant, a les diferents etapes educatives obligatòries i postobligatòries.

Identificar els interessos professionals; conèixer els diferents itineraris formatius; aprofundir en les competències clau; descobrir les tècniques per fer un bon currículum vitae; aquests només són alguns dels temes sobre els que versen els monogràfics. A continuació et presentem la relació de monogràfics que oferim a l’alumnat:

Monogràfic 1: Interessos professionals
Monogràfic 2: Formació i sortides professionals
Monogràfic 3: Competències clau
Monogràfic 4: Entrevista de feina
Monogràfic 5: Carta de presentació i currículum vitae
Monogràfic 6: Canals de recerca de feina
Monogràfic 7: Procés de selecció
Monogràfic 8: Valors del treball

T’oferim diverses opinions sobre el Projecte de Vida Professional:
…………………………………………………………………………………………………………….

testimoni 1“Mitjançant les situacions que representem a l’aula apropem els valors del treball a l’alumnat d’una forma innovadora, motivadora i amena”.
Olga i Jordi, Tècnics ProVP
Monogràfic Valors del treball
…………………………………………………………………………………………………………..

testimoni 2“El fet de venir a Porta 22, els hi resulta molt atractiu. Conèixer l’espai els hi pot servir en el futur per utilitzar-lo per reorientar la seva carrera professional”
Marisa Sopeña
Pedagoga i Orientadora acadèmica i professional
IES Joan Salvat Papasseit
…………………………………………………………………………………………………………….

testimoni 3“M’ha agradat molt el que he descobert sobre el què realment es demana i el que cal aprendre per poder trobar una feina en els sectors que més m’interessen. Recomano molt a altres joves aquesta activitat.”
Héctor Aznar. Alumne de 4rt ESO. ESCOLA OSCUS
…………………………………………………………………………………………………………….

testimoni 4“Era una activitat que ens va semblar interessant abans de fer-la i ara, després de la sessió, hem vist que ha estat profitosa pels alumnes. Han gaudit i han pogut descobrir un ventall de feines que no coneixien.”
Joaquim Gratacós
Coordinador Batxillerat
Escola Pia Balmes
…………………………………………………………………………………………………………….

testimoni5“Després d’escoltar la conferència de l’Isma Prados me’n vaig disposada més que mai a fer feliços als meus companys de la Fundació ONCE”
Yaiza Meriel
IES Salvador Seguí
…………………………………………………………………………………………………………….

testimoni 6“L’esperit d’equip és la feina de treballar tots junts, la col·laboració conjunta per a obtenir un gran resultat, una victòria.”
David Barrufet
Ex porter Handbol F.C. Barcelona
Conferència sobre Valors del Treball (3/03/2011)
…………………………………………………………………………………………………………….

testimoni 7“Creiem que el Projecte de Vida Professional engloba molts àmbits d’interès que molts alumnes desconeixen. Recomanem a tots els centres la participació al ProVP.”
Meritxell Suárez i Liliana Garcia
Dinamitzadores de les sessions del ProVP
…………………………………………………………………………………………………………….

testimoni 8“A la feina, arribar al que s’ha proposat no sempre és un camí senzill. El col·lectiu necessita d’una sèrie de valors per aconseguir-ho i la responsabilitat és un dels més importants.”
Clara Segura
Actriu
Conferència sobre Valors del Treball (1/03/2011)
…………………………………………………………………………………………………………….

testimoni 9“Ser flexible ens permet ajustar la distància que existeix entre allò que preveiem i el que ha acabat passant en realitat un cop ho experimentem.”
Isma Prados
Cuiner
Conferència sobre Valors del Treball (1/03/2011)
…………………………………………………………………………………………………………….

testimoni 10“Recomanem aquest projecte a tots els centres, no només les activitats dirigides a l’alumnat, sinó també la formació metodològica per als professors, perquè així nosaltres també podem impartir les sessions i conèixer els recursos.”
Esther Ladrero
Professora de FOL i coordinadora de pràctiques
de Cicles Formatius
Escola Santíssima Trinitat
…………………………………………………………………………………………………………….

testimoni 11“Des de PIMEC creiem que els joves han de tenir al seu abast eines eficients que els donin informació pràctica i rellevant sobre les oportunitats professionals que els pot oferir el nostre mercat del treball. Així podran prendre les seves pròpies decisions des del coneixement i la responsabilitat i rebre orientació i assessorament per poder desenvolupar-les. ProVP n’ és un excel·lent exemple. Felicitats!!”
Lourdes Esteban
Directora de Formació i Ocupació a Pimec