Superar un MIR per exercir la docència és una mesura encertada?

A finals del 2010, Alfredo Pérez Rubalcaba, aleshores vicepresident primer del govern de l’Estat, va proposar que el professorat superés uns estudis tipus MIR, sistema formatiu que s’aplica als metges, per tal d’assolir l’excel·lència a la docència.

Finalment, sembla que no s’aplicarà el sistema MIR tal com s’aplica al món sanitari ja que no es pot traslladar el model integral al sistema educatiu. En canvi, sí que es vol exigir que es facin unes pràctiques per garantir una certa experiència als futurs mestres abans d’impartir classes a les aules.
Amb aquesta possible mesura, Rubalcaba volia mostrar la seva preocupació per escollir els millors docents i alhora donar més pes i categoria a la carrera de la docència.

El President de la Generalitat Artur Mas, en el seu primer Debat de Política General que va tenir lloc el dimarts dia 27 de setembre de 2011, va considera necessari “revisar l’actual sistema d’oposicions i redefinir la primera etapa de l’exercici professional”, que inclogui la “tutorització” del primer any de pràctica docent. “L’acció del Govern en matèria educativa serà la de disposar dels millors actius per formar els nostres fills i filles”.

Creus que aquesta seria una mesura encertada?

Per tal que disposeu de més informació sobre la qüestió i pugueu reflexionar-hi, us facilitem algunes notícies publicades en diferents mitjans de comunicació des del mes de novembre del 2010, quan va aparèixer la notícia.

ACN:
Mas proposa la revisió del sistema d’oposicions dels mestres i la tutorització del primer any de feina
(27/9/2011)

Agència Europa Press:
Rubalcaba propone “un MIR educativo” para el profesorado (20/6/2011)
Gabilondo defiende un MIR para profesores por la necesidad de seleccionar a “los mejores” (23/6/2011)

Ara Mestres:
Rubalcaba vol que els professors passin un MIR com el dels metges (27/11/10)

La Gazeta:
Primera propuesta del ‘candidato’: un MIR para profesores (18/06/11)

El Mundo:
Rubalcaba plantea ‘un MIR educativo’ para los docentes como el de los médicos (24/11/10)

El País:
Rubalcaba plantea un MIR para el acceso a la docencia (25/11/2010)
Rubalcaba propone un MIR para profesores (19/6/2011).