Estàs d’acord a escurçar un curs l’ESO?

El Ministeri d’Educació i Esports ha exposat recentment la intenció del nou govern d’avançar un any l’elecció de l’itinerari escolar cap a la formació professional o cap al batxillerat. Aquesta decisió comportarà en primer lloc reduir l’ESO a tres cursos i allargar un curs el batxillerat i la formació professional.

Què opines d’aquest canvi de model educatiu proposat pel govern estatal?

Ara Mestres
Rajoy eliminarà 4t d’ESO per allargar el batxillerat a tres anys (27/01/2012)

EFE
Catalunya veu més complexitat que beneficis a ampliar batxillerat a 3 anys (26/01/2012)

El País
Más bachillerato, pero sin dañar la ESO (20/12/ 2011)

El Periódico
Rajoy anuncia un batxillerat de tres anys (19/12/2011)

Educació refreda el pla d’allargar el batxillerat a 3 anys (27/01/2012)

El Punt Avui
El batxillerat de 3 anys torna a portar la incertesa a l’educació (27/01/12)

La Razón
El Bachillerato de tres años pisa el acelerador (24/12/11)

El PP consigue el respaldo de UPyD y FAC para ampliar el Bachillerato (21/02/12)

TV3
Tres anys d’ESO i un curs més de Batxillerat (31/01/2012)

5 comentaris a “Estàs d’acord a escurçar un curs l’ESO?”

 1. Estic d’acord en allargar el Batxillerat. Preferiria que es fes sense tocar l’ESO. Però si no es vol augmentar un any tot el curriculum, doncs millor començar abans el Batxillerat.

 2. Em sembla adient, tant pels alumnes que ja des dels primers cursos de la ESO es mostren orientats cap als ensenyaments professionals com per a els que aspiren a fer una carrera universitària i han de superar la selectivitat i les notes de tall de les diferents facultats.

 3. allò que abans se’n deia segon cicle d’ESO hauria d’estar orientat amb itineraris ben permeables de manera que s’adeqüessin als interessos de l’alumnat. Cal pensar amb una formació proffessional inicial una mica més seriosa que això que abans se’n deia PGS i ara PQPI, que no és més que el fruit d’un sistema educatiu que va néixer fent aigües. La casuística pot ser molta i variada però el cert és que no ha funcionat i ja porta més de quinze anys amb pedassos

 4. És cert que l?ESO va néixer sense els recursos econòmics que hauria necessitat, però reduïr-la o reconvertir el 4t d’ ESO en un curs sense cap contingut específic, no solucionara el problema. Una ESO de 4 anys i itineraris i un batxillerat de 3 anys, és a dir fins als 19 anys, donaria solidesa al sistema. Té massa sentit tenir una etapa educativa(BAT) dividida entre ensenyament obligatori, i gratuit, i postobligatori??
  Tant de bó existís un pacte per a l’educació i no haver d’anar fent afegits dolents per tot arreu

 5. No h sabut entendre el per què d’escurçar l’ESO.
  Els alumnes que no volen seguir l’escolarita obligatòria hauran de fer un curs pont cap a l’atur?
  A mi em sembla un intent de tornar a la FP residual de l’època del BUP.
  Francament, no ho veig clar.
  És la meva opinió.

Deixa un comentari