El llibre “Història de la ciutat de Barcelona per a joves i no tan joves”

De Jordi Querol, arquitecte, pianista i professor d’urbanisme, a més d’un enamorat de Barcelona.

llibre de Jordi QuerolL’autor, acostumat a respondre les preguntes més sorprenents sobre Barcelona (o a investigar quan no en sap les respostes), escriu aquest llibre sobre la ciutat. Fa una panoràmica de la seva història en una conversa amena i sorprenent, com les que manté cada dia amb els seus alumnes, per ensenyar-los a mirar edificis i carrers d’una altra manera.

Podríem dir que el llibre és una versió light de la història de Barcelona amb ànima i sentiments. Com diu l’autor, «Història de la ciutat de Barcelona per a joves i no tan joves s’ha escrit amb la intenció d’humanitzar la ciutat que s’hi explica». Amb un llenguatge senzill i clar, i amb ulls d’arquitecte, l’autor fa un repàs de la història de la ciutat i la seva evolució.

No és un llibre exhaustiu segons l’autor, però és molt didàctic i aclaridor. Querol aconsegueix que el lector i en especial els joves entenguin una mica millor la ciutat de Barcelona.

En resum, és l’escrit d’un mestre que estima el que fa i el que l’envolta.