Un documental per reflexionar

La Educación Prohibida, per a ments obertes.

La pel·lícula comptava amb més de 25.000 seguidors a les xarxes socials abans de la seva estrena i un total de 704 coproductors. El llargmetratge convida a reflexionar sobre l’educació tradicional a través de multitud de testimonis.

Més de 90 entrevistes a educadors, acadèmics, professionals, autors, mares i pares, un recorregut per 8 països d’Iberoamèrica, passant per 45 experiències educatives no convencionals.

Es tracta d’un projecte independent que dóna compte de la necessitat latent del creixement i sorgiment de noves formes d’educació. El documental es va finançar col·lectivament segons el model del crowfunding, gràcies a les aportacions individuals i anònimes d’un total de 704 persones, sense dependre de cap organisme públic o privat.

Des del seu origen, la institució escolar ha estat caracteritzada per estructures i pràctiques que avui alguns les consideren obsoletes i anacròniques. Al llarg dels anys, han sorgit propostes i pràctiques que van pensar i pensen l’educació d’una manera diferent. “L’Educació Prohibida” proposa recuperar moltes d’elles, explorar les seves idees i visibilitzar les experiències que s’han atrevit a canviar les estructures del model educatiu de l’escola tradicional.

Estarem d’acord o no amb el contingut de la pel·lícula, “personalment el documental, tot i semblar-me un pèl exagerat el símil amb la caverna de l’introducció, em sembla molt enriquidor”. Sempre és interessant conèixer opinions i reflexions d’arreu del món entorn l’educació. Us convido a veure el documental i a reflexionar-hi plegats.