L’escola aprofita el material que sobra a l’impremta

Retalls de cartolina, esferes de porexpan, paper vegetal, recipients metàl•lics, marcs de cartró… Les escoles tenen la possibilitat de reutilitzar tot aquest material que es llença cada dia en una impremta en el marc d’un projecte que ha engegat una empresa de l’Hospitalet de Llobregat, Arts Gràfiques Orient.

La iniciativa es diu Projecte Escola Impremta i vol ajudar a proporcionar tots aquests recursos materials als centres en aquests temps d’austeritat i retallades. La idea és que les impremtes cedeixin de forma totalment voluntària a les escoles el seu material sobrant del dia a dia que, si no, acaben al contenidor de les escombraries.

projecte_escola_impremta02

Diverses escoles de la ciutat de Barcelona ja hi participen i aprofiten els retalls que els ha proporcionat l’empresa Arts Gràfiques Orient, en molts casos fent-ne un ús molt creatiu. Són l’Escola Lavínia, l’Escola Pit-roig, l’Escola La Pau, l’Escola Fort-Pienc, l’Escola Oriol Martorell, l’Escola Rambleta del Clot, l’Escola Tres Pins, el Col•legi Sant Pere Claver, l’Escola Lys i l’Escola Els Xiprers.

L’objectiu de l’empresa Arts Gràfiques Orient és crear una xarxa de donacions entre les impremtes i les escoles basat en un model de proximitat. Així, convida totes les impremtes a sumar-s’hi i proposa que les escoles demanin a les empreses d’arts gràfiques del seu voltant o amb les quals tinguin alguna relació que els cedeixin els sobrants que tenen.

Per veure els resultats de l’ús de tot aquest material a les escoles i conèixer millor la iniciativa podeu visitar el web del projecte o el seu Facebook.

Arts Gràfiques Orient

Pàgina del projecte al Facebook