Exposem les obres del nostre alumnat a la biblioteca del barri

El divendres 14 de febrer va ser un dia important per a la comunitat de l’Escola Sagarra.Una comitiva d’alumnes de primària, acompanyats de mares, pares i mestres, van traslladar a la biblioteca veïna diverses obres realitzades a les classes del centre escolar. Projecte MAGNET 026Les obres que estan exposades a la biblioteca formen part de les creacions que l’alumnat de l’escola va fer durant el primer trimestre del curs dins del programa Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu, promogut per la Fundació Jaume Bofill, en què l’escola va participar conjuntament amb el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Les obres exposades són en primer lloc una recreació de l’obra Inflamatory Essays de l’artista Jenny Holtzer, en la qual els infants de primer han expressat els seus moments d’alegria i de por utilitzant un collage de papers multicolors.

Els alumnes de segon han cedit a la Biblioteca una visió personal inspirada per l’obra Sense títol de l’artista Tony Cragg (rebatejada per ells amb el nom d’«els ganxos de Tony Cragg»). En la seva recreació, els petits artistes han transformat culleres de fusta en objectes que es podrien considerar entre escultura i joguina.

Els alumnes de quart ha aportat unes obres elaborades amb tècnica mixta a partir de retrats fotogràfics dels companys i companyes de la classe. Els retrats s’han retocat, retallat, repintat i s’han convertit en format de pòster en un joc de descoberta de racons insòlits de l’edifici escolar.

Projecte MAGNET 059Els alumnes de sisè, per petició expressa de la bibliotecària, han entregat la maqueta d’una biblioteca, pensada, dissenyada i construïda en un treball d’equip que ha demanat moltes hores de conversa, discussions, esbossos, recerca a Internet, descripció d’utilitats i tria de materials.

Aquesta acció és la primera d’aquest tipus que porta a terme l’Escola Sagarra, que vol poder ampliar en el futur les col•laboracions amb altres institucions del barri.

Paco Escobar és coordinador dels cicles mitjà i superior

Escola Josep Maria de Sagarra