Una experiència molt enriquidora

Quan ens va arribar al correu electrònic del centre l’oferiment del programa Escola i Empresa perquè vingués a visitar-nos un empresari per explicar-nos el seu dia a dia, com és la seva tasca emprenedora i quins són els valors fonamentals a l’hora d’emprendre, no ho vam dubtar ni un segon.

Al principi no ens van dir qui era la persona que havia de venir, i poc després ens va arribar el seu currículum. Quan el vaig llegir, vaig pensar que seria massa per a l’alumnat. Era un currículum impressionant, i pensàvem que una persona amb aquest perfil no arribaria als alumnes, els seria molt aliè i no els transmetria allò que esperàvem.

Però va ser tota una sorpresa rebre Marcel Prunera, que havia estat director general de Promoció Econòmica de la Generalitat i que ara es dedica, entre moltes altres coses, a assessorar empreses que tot just comencen en el seu procés emprenedor. I també va ser-ho escoltar el seu llenguatge planer, com des del primer moment va saber captar l’atenció dels nanos, com ells es van interessar pel seu dia a dia, com ell amablement va respondre totes les preguntes que li feien, sobretot relacionades amb què és important per a ell com a empresari i quins són els seus valors i les seves prioritats. L’alumnat va quedar entusiasmat amb tot el que els va explicar i com ho va explicar.

Després d’aquesta experiència, tenim molt clar que el curs vinent tornarem a demanar la visita d’un empresari o empresària perquè ens expliqui el seu dia a dia. Per a l’alumnat va ser molt enriquidor i, sens dubte, també per als professors que vam assistir a l’acte.

Raquel Sánchez

SIN Josep Comas i Solà

Enllaç amb el web del programa Escola i Empresa