Guaita, un hort vertical!

L’Escola Drassanes treu profit dels seus murs i els transforma en espais verds.

Sabíeu que enjardinar les parets, especialment a la vora de les vies de trànsit intens, permet disminuir la contaminació química? També permet compensar les emissions de CO2, afavorir la biodiversitat i millorar l’estètica. En poques paraules, millora la qualitat ambiental de l’entorn.

Una estructura de gabions vegetals a la paret del pati alloja, a la part inferior, el conreu i la recol·lecta; al mig, les plantes aromàtiques i culinàries, i a la part superior, les plantes que atrauen espècies animals.

Hort vertical escola drassanes

Hi ha dos horts verticals més, l’un a l’Escola La Pau, a Sant Martí, i l’altre a l’Escola Sadako, a Sarrià – Sant Gervasi.

A l’Escola La Pau tenen hort des de fa poc més d’un mes, i ja estan a punt de recollir els primers fruits de les maduixeres!

Il·lusionats, ens diuen: «Estem veient com arrela l’hort!». Van patir un problema amb el reg que es va solucionar de seguida. Ara, en Marc, de l’Agenda 21, explicarà als nens i nenes com han de cuidar l’hort, quan i com han de fer la recol·lecta, etc. Tot està en marxa.

A l’Escola Sadako ja en són uns experts: tenien dos horts horitzontals i van ser els primers a plantar un hort vertical. «Estem molt contents, funciona molt bé!», comenta la direcció del centre.